Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σχέδιο του Μαρτίνς με τις… εκπλήξεις

Το σχέδιο του Μαρτίνς με τις… εκπλήξεις
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 - 00:25
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα ερωτηματικό υπήρχε πριν από τη σαββατιάτικη προπόνηση του Ολυμπιακού. Σε τι κατάσταση θα είναι ο Νάτχο... Με τον Ισραηλινό να δηλώνει «παρών» και να είναι διαθέσιμος για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Και τι άραγε σημαίνει αυτό; Πολλά... Διότι ο Μπίμπαρς είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά! Είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα…

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα που έχει κατά νου ο Πέδρο Μαρτίνς το μόνο σίγουρο 100% είναι το σύστημα, το γνώριμο 4-2-3-1. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Μήπως κάνει κάτι που ίσως να μην το περιμένει ο Δώνης; Να βάλει δηλαδή στο αρχικό σχήμα και τον Νάτχο και τον Φορτούνη; Είναι ένας σενάριο που παίζει.

Ας δούμε τι ισχύει στα σίγουρα και τι είναι αυτό που εξετάζει ακόμα ο Μαρτίνς. Ο Σα θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ η άμυνα θα αποτελείται από τους Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρης. Στον κεντρικό άξονα θα επιστρέψει ο Γκιλιέρμε, με τον Μπουχαλάκη στο πλευρό του. Στην κορυφή της επίθεσης ο Χασάν, στη μια πτέρυγα (σ.σ.: αριστερά) ο Ποντένσε. Στην ενδεκάδα και ο Φορτούνης. Σε τι θέση όμως; Εδώ υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την καλή κατάσταση του Νάτχο και τη συνεργασία με τον Φορτούνη (σ.σ.: σε αυτή αναφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Μαρτίνς μιλώντας στη Nova), δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και τον Ισραηλινό στο αρχικό σχήμα, μπροστά από τα δύο κεντρικά χαφ και τον αρχηγό στη δεξιά πτέρυγα.

Το άλλο και πιθανότερο σενάριο είναι η… σιγουριά για τον Πορτογάλο τεχνικό. Με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στη φυσική του θέση και τον Λάζαρο δεξιά. Τι θα κάνει ο Μαρτίνς τελικά; Ακόμα δεν έχει αποφασίσει 100%. Εξετάζει και τις δύο εκδοχές και την Κυριακή, μερικές ώρες πριν το ματς, θα καταλήξει.

Διαβάστε επίσης