Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επική «σφαγή» από ανίκανο διαιτητή

Επική «σφαγή» από ανίκανο διαιτητή
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 - 07:31

Περέιρα και λοιπές... δυνάμεις του συστήματος, που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεφτιλίστηκαν για μια ακόμη φορά και αιτία αποτελεί η διαιτησία του Αντριέν Ζακοτέ, ο οποίος έκανε επική «σφαγή» σε βάρος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα και τη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Μεγάλη απορία αποτελεί γιατί σφύριξε σαν... εξυγιαντής, λες και στην Ελβετία ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα, με συνέπεια ο Ολυμπιακός να βρεθεί μπροστά σε ένα ακόμη μπλόκο!

Τα δυο πέναλτι που δεν έδωσε στα χέρια που έκαναν οι Μακέντα (84') και Χατζηγιοβάνης (85') είναι μόνο η αποθέωση μιας εξευτελιστικής διαιτησίας, εκτός αν ο απίθανος Ελβετός είναι διαιτητής του βόλεϊ και όχι του ποδοσφαίρου! Όταν οι παίκτες παίζουν τη μπάλα με το χέρι, όπως ο Μακέντα που την απομάκρυνε με αυτόν τον τρόπο από την περιοχή της ομάδας του ή ο Χατζηγιοβάνης που την έβγαλε κόρνερ, είναι πέναλτι.

Υπάρχει και η φάση στο 48', με το γκολ του Λάζαρου, που σηκώνει πολύ συζήτηση, καθώς ο Νάτχο προσπαθεί να τον αποφύγει, όμως ο Διούδης έπεσε πάνω του, την οποία ανέφερε και ο Μαρτίνς, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις. Δεν περιμέναμε με ξένους για κάτι τέτοιο, εννοείται πως ήρθαν επειδή είναι διαιτητές έτοιμοι για τέτοια ματς».

Πάντως, ο Ελβετός Ζακοτέ φρόντισε από νωρίς να δείξει τις προθέσεις του και με άλλα λάθη, φυσικά μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για μια διαιτησία-«καρμπόν» με τους Έλληνες που βάζουν στα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων».

Ο Ζακοτέ ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού που έψαχναν αφορμή για να πέσουν κάτω. Ανέχθηκε και τις καθυστερήσεις των τερματοφυλάκων κάθε φορά που έπρεπε να επαναφέρουν τη μπάλα, καθώς αρχικά ο Διούδης, μετά ο Κότσαρης το είχαν κάνει σύστημα, με αποτέλεσμα να παίζουν με τα νεύρα όλων.

Ο Ελβετός θυμήθηκε και έβγαλε κίτρινη στον Κότσαρη στο 90'. Κατά σύμπτωση ούτε καθυστερήσεις κρατούσε, ούτε έδειξε να ενοχλείται για αυτό το... παιχνιδάκι.

Άλλο περίεργο έχει να κάνει με τις κάρτες. Στο πρώτο ημίχρονο μάλλον θα τις ξέχασε, αφού δεν έβγαλε καμία παρά τις κλωτσιές των «πρασίνων». Για παράδειγμα μια κίτρινη που έπρεπε να δώσει στο 30' στον Μαυρομάτη, ο οποίος με φάουλ ανέκοψε μπάσιμο του Φορτούνη μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού έγινε... γαργάρα!

Όπως και μια κίτρινη στον Γιόχανσον για σκληρό μαρκάρισμα στον Κούτρη που προκάλεσε μέχρι και τις διαμαρτυρίες της εξέδρας (34'). Έκανε κι άλλα τέτοια λάθη, γενικά και στον πειθαρχικό έλεγχο ήταν στο γήπεδο της... εξυγίανσης.

Άλλο περίεργο: Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας, όμως τα φάουλ είναι 13-8 υπέρ των φιλοξενούμενων που δεν πήγαν στο Καραϊσκάκη για να παίξουν ποδόσφαιρο, παρά για να το... ξεσκίσουν από πλευράς καθυστερήσεων.

Διαβάστε επίσης

«Κοιτάζουμε το μέλλον»

«Κοιτάζουμε το μέλλον»

«Είναι σαν να χάσαμε», δήλωσε ο Γιάγκος Βούκοβιτς μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟ.