Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πόσο έτρεχε ο Τουρέ στη Σίτι;

Πόσο έτρεχε ο Τουρέ στη Σίτι;
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 - 14:37
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γιάγια Τουρέ. Ένα όνομα μια ιστορία. Μια τεράστια ιστορία. Ένας ποδοσφαιριστής στα πόδια του οποίου υποκλίθηκε ο πλανήτης. Ένας (ακόμα) ποδοσφαιριστής που ήρθε στη δική μας Ψωροκώσταινα και γίνεται με ευκολία... έρμαιο στην κριτική με επικίνδυνα υψηλές δόσεις αυθαιρεσίας. Με το χθεσινό του μήνυμα ο Τουρέ (φαίνεται να) θέλησε, με τον τρόπο του, να πει: ως εδώ.

Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος αν ο Ιβοριανός θα βρει τον απαραίτητο... χώρο ώστε να προσφέρει στον Ολυμπιακό. Αυτό θα το απαντήσει ο χρόνος και φυσικά ο ίδιος με τον Πέδρο Μαρτίνς που είναι ο αρμόδιος για τις παικτικές επιλογές. Αυτό που ωστόσο νομίζω ότι πρέπει να πούμε είναι τούτο: όποιος επιχειρεί να αποδομήσει ΑΥΤΟΝ τον παίκτη χρεώνοντάς του ελλιπή ή κακή φυσική κατάσταση και ανημποριά να τρέξει καλό θα είναι να το ψάξει λίγο παραπάνω. Και φυσικά καλό θα είναι να ρίξει μια ματιά σε στοιχεία ή βίντεο αγώνων του Τουρέ στο παρελθόν.

Ήταν άραγε στο παρελθόν... σφαίρα ο Γιάγια; «Όργωνε» ποτέ το γήπεδο; Έτρεχε πάνω-κάτω συνεχώς; Ξέρετε πότε συνέβαιναν όλα αυτά; Ποτέ! Κι επειδή μας αρέσει να συνοδεύουμε όσα λέμε και με αποδείξεις, ας δούμε μαζί τα τρεξίματα του Τουρέ σε μια γεμάτη χρονιά με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τη σεζόν 2015/16, μια σεζόν στην οποία άρχιζε (ακόμα) η 11άδα της αγγλικής ομάδας από τον υψηλόσωμο παίκτη, ο Γιάγια ήταν ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ τόσο στα σπριντ όσο και στα χιλιόμετρα μεταξύ όλων των μέσων εκείνου του ρόστερ. Ιδού...

Παίκτης Απόσταση ανά 90 λεπτά (χλμ.)
Φαμπιάν Ντελφ 11,7
Χεσούς Νάβας 11,6
Κέβιν Ντε Μπρόινε 11,4
Σαμίρ Νασρί 11,3
Φερνάντο 11,2
Νταβίντ Σίλβα 10,7
Φερναντίνιο 10,4
Γιάγια Τουρέ 10,4
Παίκτης Αριθμός σπριντ ανά 90λεπτο
Φαμπιάν Ντελφ 79
Χεσούς Νάβας 68
Κέβιν Ντε Μπρόινε 64
Σαμίρ Νασρί 60
Φερνάντο 47
Νταβίντ Σίλβα 46
Φερναντίνιο 45
Γιάγια Τουρέ 26

Υ.Γ.1 Για την ιστορία, και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Premier τη σεζόν 2015/16, ο Γιάγια είχε 32 συμμετοχές, 6 γκολ και 57,44 πάσες ανά ματς.

Υ.Γ.2 Τη σεζόν 2016/17, που ήταν μεγαλύτερος από τη σεζόν που προαναφέραμε, οι μετρήσεις του Τουρέ τον Φεβρουάριο έδειχναν ότι τρέχει 11,3 χλμ. ανά ματς και πραγματοποιεί 27,2 σπριντ. Άρα μεγαλώνοντας έτρεχε περισσότερο...

Υ.Γ.3 Όσοι είδαν προσεκτικά τι έκανε ο Τουρέ στο διάστημα που έπαιξε ως αλλαγή με τη Ντουντελάνζ, μάλλον κατάλαβαν πως μπορεί να αξιοποιηθεί ο παίκτης.

Διαβάστε επίσης