Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο πρωτάθλημα μετράει...

Στο πρωτάθλημα μετράει...
Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 - 23:14
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Ένα από τα θέματα που πρέπει να λύσει ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι που έχει στοιχίσει αρκετά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν σκοράρει σε 7 σερί ματς -και 8 από τα 10 που έχουν δώσει- ως το 45'. Ειδικά αυτή η επτάδα αγώνων που μένουν στο μηδέν, όσον αφορά στην επιθετική τους παραγωγικότητα στο πρώτο μέρος, είναι κάτι που έχει δημιουργήσει ένα… θέμα!

Εάν δούμε συνολικά τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις θα δούμε ότι αυτό που απασχολεί περισσότερο είναι το πρωτάθλημα. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» σε 20 ματς, σε όλες τις διοργανώσεις, έχουν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στις 8 από αυτές. Πέντε στην Ευρώπη από τις 8 που έχουν δώσει, μία στις δυο στο κύπελλο και μόλις δύο από τα 10 στο πρωτάθλημα.

Κι αυτό είναι που αποτελεί το σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λύσουν οι «ερυθρόλευκοι». Διότι το γεγονός πώς μένουν «άσφαιροι» στο πρώτο 45επτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκουν απέναντί τους ομάδες που «στήνουν» πούλμαν στις εστίες του, δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος. Και όσοι περνάει η ώρα, αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά τους.

Είναι δεδομένο πώς ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του θα δουλέψουν ακόμα περισσότεροι εκεί, ώστε από εδώ και πέρα να αρχίσουν να βάζουν γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα από το πρώτο ημίχρονο, κάνοντας πιο εύκολη τη… ζωή τους!

Διαβάστε επίσης

Δύο ματς, ίδιος στόχος

Δύο ματς, ίδιος στόχος

Μετά την επανέναρξη, μέσα σε 5 ημέρες, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί σε Περιστέρι και Σεβίλλη αναζητώντας θετικά αποτελέσματα.