Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σταθερή η προσφορά των φορ!

Σταθερή η προσφορά των φορ!
Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 - 23:59
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει φέτος αναφορικά με την προσφορά των επιθετικών του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής. Σε 20 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League), η τριάδα των Χασάν, Γκερέρο και Μάνου έχουν σημειώσει συνολικά 10 γκολ. Ο «Φαραώ» έχει σκοράρει 3, ο Ισπανός 5 και ο Έλληνας επιθετικός 2 φορές, αντίστοιχα.

Από τα συνολικά 35 που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτά τα 20 ματς (σ.σ.: ένα ήταν αυτογκόλ, το δεύτερο στο ματς του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο). Αυτός ο αριθμός, πάντως, τα 10 γκολ δηλαδή δεν είναι μικρός όσο κι αν ορισμένοι έχουν διαφορετική άποψη. Ειδικά αν δούμε τι έχει γίνει από τη σεζόν 2014/15 και μετά, ως το ίδιο σημείο της εκάστοτε σεζόν.

Διότι εάν κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, την τελευταία πενταετία, θα διαπιστώσουμε πώς σε καθεμιά από τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν, οι επιθετικοί του Ολυμπιακού στα πρώτα 20 ματς της σεζόν είχαν την ίδια, πάνω-κάτω, προσφορά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των γκολ.

Αναφερόμαστε στο σκοράρισμα που έχουν οι επιθετικοί που ήταν ανά σεζόν στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων», τα τελευταία χρόνια. Θα διαπιστώσουμε πώς υπάρχει μια σχετική ισορροπία. Ανεξαρτήτως από τον συνολικό αριθμό των γκολ που έβαλαν οι παίκτες του Θρύλου στα πρώτα 20 ματς της εκάστοτε σεζόν.

Τη σεζόν 2017/18 ο Ολυμπιακός είχε πάρει 11 γκολ από τους επιθετικούς του. Ο Εμενίκε με τον Καρίμ είχαν από 4 γκολ, 2 είχε βάλει ο Μπεν κι ένα τέρμα είχε σημειώσει ο Τζούρτζεβιτς.

Τη σεζόν 2016/17 οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει 9 γκολ, όλα από τον Ιντέγε στα πρώτα 20 ματς της σεζόν, με τον Νιγηριανό επιθετικό να κάνει τη διαφορά.

Τη σεζόν 2015/16 ήταν δύο οι επιθετικοί του Ολυμπιακού που είχαν προσφέρει συνολικά 8 γκολ στα πρώτα 20 ματς. Έξι γκολ του Ιντέγε και 2 του Φινμπόγκασον.

Τη σεζόν 2014/15 οι «ερυθρόλευκοι» φορ είχαν συνολικά 9 γκολ με τον Μήτρογλου να έχει 6, τον Διαμαντάκο 2 και τον Μπενίτες 1 γκολ, αντίστοιχα.

Κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα πώς το θέμα δεν είναι τα γκολ που έχουν βάλει φέτος οι «ερυθρόλευκοι» επιθετικοί! Το θέμα είναι πώς θα μπορούσαν να είχαν περισσότερα, με δεδομένο ότι υπήρξαν πολλές φάσεις στις οποίες ήταν πρωταγωνιστές, αλλά δεν τις τελείωσαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σταθερή η προσφορά των φορ!
Σταθερή η προσφορά των φορ!
Σταθερή η προσφορά των φορ!
Σταθερή η προσφορά των φορ!
Σταθερή η προσφορά των φορ!

Διαβάστε επίσης

«Όαση» ο Φορτούνης

«Όαση» ο Φορτούνης

Μπήκε στο ματς κι έδωσε πιο επιθετική πνοή στο παιχνίδι της Εθνικής, ενώ είχε και δοκάρι στο 62'.