Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σε αδιέξοδο FIFA και UEFA

Σε αδιέξοδο FIFA και UEFA
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 - 17:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχικά, πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2016, η FIFA και η UEFA ξεκίνησαν με τοποτηρητή του Ελληνικού ποδοσφαίρου τον αείμνηστο Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Το επόμενο καλοκαίρι οι τοποτηρητές έγιναν δυο (ο Βασάλο της FIFA και ο Λάκοβιτς της UEFA), παράλληλα με την Επιτροπή Παρακολούθησης, της οποίας ηγείται ο Χούμπελ. Το προηγούμενο καλοκαίρι, εν έτει 2018, όχι μόνο παρέμειναν άπαντες, προστέθηκε και ο Τσέχος Φούσεκ για να βελτιώσει τη λειτουργία της ΕΠΟ.

Τα ίδια και χειρότερα στη διαιτησία. Το Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησαν οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης, το καλοκαίρι του 2017 επειδή τα έκαναν μαντάρα ήρθε ο Περέιρα, όμως το δίδυμο παρέμεινε. Επίσης, τον Μάρτιο του 2018 οι ξένοι έγιναν δυο, με την έλευση του Μαρίν και τον περασμένο Ιούλιο ήρθε και τρίτος, συγκεκριμένα ο Σουηδός Λίντμπεργκ.

Το ένα περίεργο ότι FIFA και UEFA δεν καταλογίζουν ευθύνες σε κανέναν, αν και, με τις συνεχείς προσθήκες, αναγνωρίζουν την αποτυχία, το άλλο ότι δεν υπάρχει βελτίωση, τόσο στην ομοσπονδία που εξακολουθεί να ταλανίζεται από τον εμφύλιο μεταξύ των δυο μπλοκ, όσο και στη διαιτησία, όπου αποκορύφωμα αποτελεί η έλευση απίθανων ξένων ρέφερι για να σφυρίξουν δύσκολους αγώνες, ενώ τα λάθη των ελλήνων είναι εξόφθαλμα και χωρίς λογική. Επίσης, «βροχή» πέφτουν και οι καταγγελίες για δράση παρασκηνίου που λυμαίνεται τον χώρο.

Επίσης, έχουμε μια ΕΠΟ που δεν έχει πάρει ούτε μια σημαντική απόφαση και δίνει την εντύπωση ότι παραμένει μακριά από «καυτά προβλήματα», ενώ στην Εθνική είχαμε αγωνιστικό ...ναυάγιο. Έχουμε μια διαιτησία, όπου η καχυποψία έχει φτάσει στο ζενίθ και τρεις ξένους αρχιδιαιτητές που παίζουν με τα στατιστικά για να δείξουν ότι υπάρχει πρόοδος, με την πραγματικότητα να τους διαψεύδει.

Διαβάστε επίσης

Τρεις εκτός στον Ατρόμητο

Τρεις εκτός στον Ατρόμητο

Χωρίς τους Βασιλακάκη, Ουγκράι και Κιβρακίδη συνεχίστηκε η προετοιμασία των Περιστεριωτών για το ματς με τον Ολυμπιακό.

«Τρέχει» ο Γκερέρο!

«Τρέχει» ο Γκερέρο!

Ο Ισπανός επιθετικός αναμένεται να είναι ιατρικά έτοιμος για το ματς με τον Ατρόμητο, ωστόσο η συμμετοχή του πηγαίνει για το ματς με τη Μπέτις.