Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξαιρετική παράδοση!

Εξαιρετική παράδοση!
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 - 10:44
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το απόγευμα της Κυριακής (25/11, 19:00) ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ματς πολύ σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ένα σημαντικό στοιχείο μαζί του, την... παράδοση. Και ποια είναι αυτή; Με Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός μετρά μόνο νίκες στην έδρα του Ατρόμητου.

Με τρεις διαφορετικούς προπονητές έχει γίνει αυτό, σε τέσσερα ματς συνολικά. Απολογισμός... ισάριθμες νίκες. Με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, με τον Μάρκο Σίλβα και με τον Πάουλο Μπέντο. Ο τελευταίος έχει νίκη στο Περιστέρι και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Την αρχή έκανε ο Ζαρντίμ, στις 29/09/2012, καθώς οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη 1-0 με το τέρμα που σημείωσε ο Φουστέρ (32'). Και ακολούθησε το ίδιο σκηνικό με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Μετά από τρία χρόνια και έναν μήνα.

Στις 25/10/2015 όταν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 2-1, σε ένα ματς με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλμπέρτο Μποτία. Με τον Ισπανό αμυντικό να είναι ο παίκτης της αναμέτρησης, σημειώνοντας και τα δύο γκολ του Ολυμπιακό. Με ισάριθμες κεφαλιές, στο 59' και το 63', για το 0-2, για να μειώσει στο 75' ο Στόιτσεφ στο τελικό 1-2!

Τη σεζόν που στον πάγκο του Ολυμπιακό ήταν ο Πάουλο Μπέντο, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν δις από το Περιστέρι. Πρώτα στο πρωτάθλημα και μερικούς μήνες αργότερα στο κύπελλο Ελλάδας. Στις 29/10/2016 για την Σούπερ Λίγκα, επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ιντέγε στο 54' και ήταν αρκετό για το τρίποντο.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 02/03/2017, για το κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός του Μπέντο πέτυχε νίκη-πρόκριση με ανατροπή στο Περιστέρι. Ο Ντάουντα (46') έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στον Ατρόμητο, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας και δυο γκολ μέσα στο οκτώ λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το ματς. Με τα γκολ του Ρομαό (63') και του Φορτούνη (71') ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-1 και το κράτησε ως το φινάλε, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

Κάτι που σημαίνει πώς ο Ολυμπιακός με Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο του μετράει μόνο νίκες στο Περιστέρι, στα ματς με τον Ατρόμητο.

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για Τσιμίκα

Ανησυχία για Τσιμίκα

Ο «ερυθρόλευκος» αμυντικός έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και μάλλον χάνει το αποψινό ματς της Ελπίδων με την Αυστρία.