Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξένο έπρεπε, ο Ευαγγέλου δεν κάνει

Ξένο έπρεπε, ο Ευαγγέλου δεν κάνει
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 - 23:25
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Άβυσσος η υπόθεση που λέγεται ελληνική διαιτησία, όπου αυτά που κάνει ο Περέιρα δεν υπάρχουν και παράλληλα η καχυποψία βρίσκεται στο ζενίθ. Είναι πέρα από κάθε λογική δυο ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος να ζητούν ξένους διαιτητές και ο Πορτογάλος να βάζει κάποιον Ευαγγέλου, που δεν ξέρει ότι ανατροπή εκτός περιοχής είναι φάουλ και όχι πέναλτι όπως αυτό που έδωσε σε βάρος των «ερυθρολεύκων» στο περσινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και κανονικά θα έπρεπε να υποβιβαστεί όπως ο Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) που έδωσε υπέρ της ΑΕΚ, στον αγώνα με τη Λαμία, σε μια φάση που δεν ήταν ΑΕΚ.

Το λογικό ήταν στο Περιστέρι να οριστεί ξένος διαιτητής, από αυτούς που έχουν εμπειρία και όχι σαν τους άλλους που έφερε ο Πορτογάλος και ρεζιλεύτηκε μέχρι και στον Χούμπελ. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, είδε το παιχνίδι της 10ης Αγωνιστικής Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 και έτριβε τα μάτια του με τον Ελβετό Ζακατέ, ο οποίος αδίκησε τους «ερυθρολεύκους».

Για να μην ξεφεύγουμε, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Ατρόμητος υπέβαλαν αίτημα για ξένους ρέφερι. Όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ο τοποτηρητής της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς στο δείπνο του με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, είχε δεσμευτεί να εισηγηθεί στην ΚΕΔ να ορίζονται ξένοι ρέφερι, εφόσον συμφωνούν και οι δυο ομάδες.

Δεν έχει σημασία που τον αγώνα Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 1-1 σφύριξε ο Τζήλος (Λάρισας), ούτε ότι έβαλαν τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας) στο ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2. Σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, δεν μπορούσαν να βάλουν πάνω από έναν ξένο διαιτητή την ίδια αγωνιστική (9η), δεδομένου πως έφεραν τον Αυστριακό Ντράχτα στο ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0. Πότε πήραν τέτοια απόφαση και δεν την ανακοίνωσαν; Όσον αφορά στον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2 είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ δεν θέλει ξένους ρέφερι...

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένοι για την αντεπίθεση!

Αποφασισμένοι για την αντεπίθεση!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του ματς στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, από το οποίο θέλουν να ξεκινήσουν σερί νικών.