Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τον ήθελε η... ΠΟΡΝΗ η μπάλα!

Δεν τον ήθελε η... ΠΟΡΝΗ η μπάλα!
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 - 21:52
Αρθρογράφος: Διονύσης Βερβελές
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ

Η έκφραση της ποδοσφαιρικής αργκό πώς είναι ΠΟΡΝΗ η μπάλα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στη Σεβίλλη. Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο ματς κόντρα στην ισπανική ομάδα, την κοίταξε στα… μάτια, έκανε πολλές και μεγάλες φάσεις, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη σε πολλές περιπτώσεις. Η Μπέτις με μια φάση σκόραρε και τελικά αυτό το 1-0 έκρινε το ματς, γιατί είναι άτιμη η μπάλα. Η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», αποδεικνύοντας πώς μπορεί να προκριθεί στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Καλό ξεκίνημα

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε ενδεκάδα με τρία κεντρικά χαφ (σ.σ.: Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη) και τον Φορτούνη σε ρόλο επιθετικού, με τους Ποντένσε και Ναουέλ στις πτέρυγες. Οι Πειραιώτες είχαν καλή αμυντική συμπεριφορά και αλληλοκαλύψεις. Στο πρώτο 15λεπτο ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά. Ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Και παρότι η Μπέτις είχαν μεγάλα ποσοστά κατοχής μπάλας, η ομάδα του Μαρτίνς ήταν εκείνη που έδειχνε να έχει τον έλεγχο. Με τον Μπουχαλάκη να έχει την πρώτη στιγμή στο ματς, ενώ η πρώτη καλή ήταν στο 13' με τον Καμαρά, σε μια βολίδα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρόμπλες.

Η τεράστια επέμβαση του Ζοζέ Σα!

Στο 17' όμως ο Καράσεφ έδειξε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Σισέ στον Μαντί. Αμέσως και χωρίς… δισταγμό! Γνωστός ο Ρώσος από το ματς του 2014 με την Μάλμε, στη Σουηδία! Και μάλιστα άρχισε να μοιράζει κίτρινες από εκείνο το σημείο καθώς μέσα σε οκτώ λεπτά έδειξε τέσσερις σε παίκτες του Ολυμπιακού δείχνοντας μια πρωτόγνωρη αυστηρότητα. Αλλά ο Ζοσέ Σα είχε άλλη άποψη. Απέναντί του ήταν ο Λεόν. Στην πρώτη εκτέλεση ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι, ενώ στην εξέλιξη και το δεύτερο σουτ απομάκρυνε με τα πόδια, κρατώντας το 0-0!

Δεν έμπαινε η μπάλα, αλλά «πλήρωσε» μία στιγμή αδράνειας

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν καλή μετά τη φάση του πέναλτι. Ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα και κατάφερε να φτιάξει φάσεις. Με αποκορύφωμα την τεράστια του 29' με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη και την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι, ενώ ο Ρόμπλες ήταν θεατής! Μεγάλη φάση, αλλά η μπάλα δεν θέλησε να μπει. Πήρε φάλτσα στην κεφαλιά και πέρασε οριακά από το δοκάρι! Και μέσα σε όλα, μια φάση που δεν έδειχνε ανησυχητική, ήρθε γκολ για την Μπέτις. Σε ένα σουτ του Κανάλες από το ύψος της περιοχής, που κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Φορτούνης το πήρε πάνω του…

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του ματς, έβγαλε και πάλι αντίδραση στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».Δύο ακόμα φάσεις στο τελευταίο πεντάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού το πήρε πάνω του. Ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 43', σε μια φάση που πάλι ο Ρόμπλες ήταν θεατής, αλλά ο Μπάρτρα ως… από μηχανής θεός πρόλαβε πάνω στη γραμμή και έσωσε την Μπέτις, κρατώντας το προβάδισμα στο 1-0. Για να κάνει ο Ρόμπλες μια ακόμα μεγάλη επέμβαση στο 44', σε φάουλ από τον αρχηγό των Πειραιωτών, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με τους «βερδιμπλάνκος» να προηγούνται.

Έπεσε ο ρυθμός…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν την ίδια ένταση στο παιχνίδι τους, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα πρώτα 12'-13' ως το σημείο που μπήκε στο ματς ο Γκερέρο. Η Μπέτις είχε την κατοχή, αλλά ουσιαστικά οι «βερδιμπλάνκος» δεν μπορούσαν να κάνουν φάση. Ήταν ξεκάθαρο αυτό… Μια έκαναν λίγο μετά με τον Σανάμπρια, αλλά ως εκεί. Δεν έκαναν κάτι παραπάνω. Μια καλή στιγμή, αλλά και πάλι ο Σα ήταν σε καίρια θέση και αντέδρασε σωστά.

Αλλαγή στα εξτρέμ και Βρουσάι…

Μετά τον Ισπανό επιθετικό, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τον Βρουσάι. Σε μια προσπάθεια να «φρεσκάρει» την ομάδα του από τα άκρα, καθώς αναζητούσε έναν παίκτη που να του δώσει αυτά που δεν πήρε από τον Ναουέλ. Με τον νεαρό, πάντως, να μην μπαίνει πολύ στο ματς. Ήταν το διάστημα που η Μπέτις αυτό που επεδίωξε να κάνει ήταν να κρατήσει την μπάλα στα πόδια των παικτών της, ώστε να διατηρήσει το 1-0 και να πάρει τη νίκη. Και το έκανε με άνεση. Αλλά τα λάθη πήγαν να στοιχήσουν στον αγώνα, όπως αυτό που έκανε ο Βούκοβιτς, με τον Σισέ να «κόβει» την τελευταία στιγμή τον Τέγιο, στο 78'.

Δεν ήθελε να μπει η μπάλα…

Στο 80ό λεπτό, ο Ρώσος διαιτητής Καράσεφ και ο πρώτος Ντεμέσκο υπέδειξαν σε θέση οφ σάιντ τον Φορτούνη, αλλά δεν ήταν. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να φεύγει μόνος του. Στο 88' είχαμε φάση διαρκείας στην περιοχή του Ρόμπλες που ακόμα μια φορά στάθηκε τυχερός, όπως και στο 90'+2 με τον Σισέ να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά… βασανιστικά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

6': Σουτ του Μπουχαλάκη μέσα από την περιοχή, πάνω από την εστία του Ρόμπλες.

9': Σουτ του Γκιλιέρμε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Ρόμπλες.

13': Βολέ του Καμαρά έξω από την περιοχή, η μπάλα οριακά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρόμπλες.

19': Τεράστια επέμβαση του Ζοζέ Σα στο πέναλτι του Λεόν και δεύτερη απόκρουση του Πορτογάλου, στο «ριμπάουντ» που πήρε ο Λεόν!

29': Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα ουσιαστικά να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι!!!

35': Σουτ του Λο Σέλσο έξω από την περιοχή, ο Σα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

39' 1-0: Σουτ του Κανάλες από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα στην αριστερή γωνία του Σα, σε μια φάση που η άμυνα αδράνησε.

43': Σέντρα του Γκιλιέρμε από τα δεξιά, ο Φορτούνης έκανε το σουτ στο δεύτερο δοκάρια, αλλά ο Μπάρτρα πάνω στη γραμμή πρόλαβε και απομάκρυνε.

44': Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ρόμπλες έδιωξε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία.

45'+1: Σουτ του Λεόν μέσα από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Σα.

59': Σουτ του Σανάμπρια μέσα από την περιοχή, ο Σα απομάκρυνε με την μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει κόρνερ.

86': Σουτ του Λο Σέλσο από το ύψος της μεγάλης περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Σα.

88': Φάση διαρκείας με τον Σισέ να μην βρίσκει την μπάλα, το ίδιο και ο Γκερέρο, ο Φορτούνης γύρισε, αλλά το σουτ του Βούκοβιτς δεν ήταν καλό.

90': Διπλή επέμβαση του Σα, αρχικά στο σουτ του Σανάμπρια και στη συνέχεια σε εκείνο του Ινούι.

90'+2: Κόρνερ του Φορτούνη, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρόμπλες.

Ο Ρώσος διαιτητής Καράσεφ έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπάρτρα (29'), Μαντί (73'), Σανάμπρια (75'), Κανάλες (87'), Λο Σέλσο (88') και Σισέ (18'), Ναουέλ (24'), Μπουχαλάκη (25'), Ελαμπντελαουί (82').

Μπέτις: Ρόμπλες, Μαντί, Μπάρτρα (74' Χάβι Γκαρθία), Σίντνεϊ, Καρβάλιο, Κανάλες, Τζούνιορ, Τέγιο (83' Μπαραγάν), Λο Σέλσο, Λεόν (63' Ινούι), Σανάμπρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82' Νάτχο), Καμαρά, Μπουχαλάκης (58' Γκερέρο), Ναουέλ (72' Βρουσάι), Ποντένσε, Φορτούνης.

Διαβάστε επίσης