Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το χαμένο... βιολί των Βασάλο, Λάκοβιτς!

Το χαμένο... βιολί των Βασάλο, Λάκοβιτς!
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 14:16
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Απαράδεκτες καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία που τα βλέπει η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων, τόσο πολύ έχουν ξεφύγει τα πράγματα, ενώ η μεγάλη απορία όσων παρακολουθούν πρόσωπα και πράγματα είναι γιατί η ΦΙΦΑ, η ΟΥΕΦΑ και ο Περέιρα «αμολάνε αετό». Για να το προχωρήσουμε περισσότερο, μπορεί το παρακάτω να έχει και μεγάλη δόση χιούμορ, οι υπερκείμενες αρχές πραγματοποιούν παγκόσμιο ρεκόρ αντοχής και ανοχής σε μια διαιτησία που τα έχει... σαρώσει όλα και αλλοιώνει αποτελέσματα αγώνων, κατ' επέκταση και τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας. Όλα αυτά με μια ΚΕΔ υπό την ηγεσία του Περέιρα που είναι υπ' αριθμόν 1 υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Υποτίθεται ότι οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές έχουν βάλει τοποτηρητές, η μεν Παγκόσμια Ομοσπονδία τον Μαλτέζο, Μπιορν Βασάλο, η δε Ευρωπαϊκή τον Σέρβο, Ζόραν Λάκοβιτς, όμως έχουν «ξεχάσει» να έρχονται στην Ελλάδα και προφανώς αρκούνται σε όσα τους μεταφέρουν (σ.σ. ο υπερσύμβουλος Φούσεκ τι να γράφει άραγε στις εκθέσεις του;), άρα έχουν «μαγική εικόνα». Όμως, οι δυο τοποτηρητές εισηγήθηκαν να έρθουν ξένοι αρχιδιαιτητές και ταυτόχρονα ενέκριναν τους Περέιρα, Μαρίν και Λίντμπεργκ.

Είναι αδιανόητο για διαιτητικά «αίσχη» που βλέπει όλος ο κόσμος, να αδιαφορούν οι αρμόδιοι (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική). Στη διαιτησία συνεχίζεται το «ίδιο βιολί» για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ευνοούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αδικείται μόνιμα ο Ολυμπιακός. Οι μάσκες έπεσαν και την 11η αγωνιστική, τα ίδια και χειρότερα θα γίνονται, αν δεν φύγει ο Περέιρα. Οι διαιτητές και οι βοηθοί έκαναν εξόφθαλμα λάθη, όμως όλα καλά! Η Δέτση εκτέθηκε υπέρ της ΑΕΚ, οι Σέζος, Σάββας ευνόησαν τον ΠΑΟΚ και η... ορχήστρα με Ευαγγέλου, Αλεξέα και Καρσιώτη έπαιξαν 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Κι όμως, δεν παραιτήθηκε κανείς (σ.σ. ο Περέιρα δεν ντρέπεται για όλα αυτά;), ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ που θέλουν να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράλληλα, η Δέτση (Αθηνών) που δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Παναιτωλικού, όμως δεν είδε ότι το 2-1 της ΑΕΚ ήταν οφσάιντ και κατά σύμπτωση, άφησε επίθεση που παραλίγο να ισοφαρίσει παραμένει στον πίνακα, έστω και αν δεν αλλοίωσε αποτέλεσμα.

Το ίδιο και οι Σέζος (Κιλκίς), Σάββας (Σερρών) που έσπρωξαν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όπως και οι Ευαγγέλου (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας), Καρσιώτης (Κορίνθου) έκαναν λάθη μόνο σε βάρος του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» απέδειξαν ότι έχουν ομάδα που νικάει όχι μόνο τον αντίπαλο αλλά ταυτόχρονα την... εξυγίανση, ξεπερνώντας τα εμπόδια της διαιτησίας!

Διαβάστε επίσης

Ανεβάζει στροφές ο Λάζαρος

Ανεβάζει στροφές ο Λάζαρος

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του, ώστε να είναι το συντομότερο δυνατό έτοιμος να επιστρέψει υγιής στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Δέλλας και οι τεσσάρες

Ο Δέλλας και οι τεσσάρες

Τρία ματς έχει ο Έλληνας τεχνικός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό κι όλα έχουν λήξει με 4-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων».