Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρεζιλεύονται με τον Κάκο

Ρεζιλεύονται με τον Κάκο
Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018 - 20:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Τάσος Κάκος, ο οποίος τώρα είναι τηλεκριτικός διαιτησίας στο κανάλι του Σαββίδη (Open) τα τελευταία δυο χρόνια, δηλαδή τις εποχές της... εξυγίανσης «έπαιξε» για να αναλάβει πόστο στην ΚΕΔ! Τελικά δεν έγινε, όπως δεν έγινε και η πρόσληψή του στον ΠΑΟΚ.

Όμως, ακόμη η ΚΕΔ δεν ανακοίνωσε τη διαγραφή του από τη διαιτησία, όπως προβλέπεται από το άρθρο 73, παράγραφος 10 του Κανονισμού Διαιτησίας. Μπορεί η επιτροπή να είναι διαφορετική, όμως στη διαιτησία κάποια πράγματα ισχύουν για όλους. Παλαιότερα, όταν ο Ηρακλής Τσίκινης (Μεσσηνίας), πρώην διεθνής διαιτητής, το είχε κάνει αυτό, αρχικά επέλεξε να γίνει παράγοντας και τώρα είναι τηλεκριτικός, διεγράφη σε δυο μέρες!

Πάντως, το μεγάλο θέμα είναι γιατί η ΚΕΔ δεν εφαρμόζει τον κανονισμό. Προφανώς, δεν έχουν καταλάβει ότι ρεζιλεύονται, καθώς ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος.

Αναλυτικά η παράγραφος 10, του άρθρου 73 του κανονισμού διαιτησίας αναφέρει πως αποτελεί διαιτητικό παράπτωμα «ο με οιονδήποτε τρόπο σχολιασμός στα Μ.Μ.Ε., περιλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από πρώην διαιτητές φάσεων από αγώνες εγχώριων διοργανώσεων. Στην περίπτωση αυτή οι εν λόγω πρώην διαιτητές δεν μπορούν να επανενταχθούν με κανένα τρόπο στην οργανωμένη διαιτησία και να διοριστούν μέλη των πάσης φύσεως οργάνων διοίκησης του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας. Επίσης, δεν μπορούν να συνεργάζονται με ΕΔ/ΕΠΣ, να παρευρίσκονται σε κάθε είδους επιμορφωτικές συγκεντρώσεις ή σεμινάρια που διοργανώνονται από τις ΕΔ/ΕΠΣ και να παρακολουθούν αξιωματούχους διαιτησίας της ΕΠΟ σε οποιεσδήποτε επιμορφωτικές εκδηλώσεις».

Διαβάστε επίσης