Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση από την UEFA

Νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση από την UEFA
Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018 - 01:34

Μετά τη συνεδρίαση η οποία έλαβε χώρα στο Δουβλίνο, η UEFA αποφάσισε την δημιουργία νέας διοργάνωσης η οποία θα μπει από το 2021 στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι των ευρωπαϊκών ομάδων.

Προς το παρών το πιθανό όνομα είναι το Γιουρόπα Λιγκ 2 και αναμένεται να συμμετέχουν 32 ομάδες που θα χωρίζονται σε 8 ομίλους των τεσσάρων και στη συνέχεια θα υπάρχουν διπλοί αγώνες, από τη φάση των «16» και μετά.

Εκεί θα προκρίνονται οι πρώτες κάθε ομίλου, ενώ όσον αφορά τις υπόλοιπες οκτώ, θα προκύπτουν από έναν έξτρα νοκ-άουτ γύρο, στον οποίο θα συμμετέχουν οι δεύτερες του κάθε ομίλου και εκείνες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Ο νικητής της διοργάνωσης θα εξασφαλίζει τη θέση του στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, ενώ μέσα από τη νέα αυτή διοργάνωση, 34 χώρες θα έχουν σίγουρη εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων κάποιας διοργάνωσης της UEFA.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και μια σημαντική αλλαγή για το Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή θα έχει ισχύ από το 2021 και μετά και αφορά το γεγονός ότι μετά το τέλος της φάσης των ομίλων, οι ομάδες που τερμάτισαν στην τρίτη θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αντιμετωπίζουν σε παιχνίδι νοκ-άουτ εκείνες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Δυνατά και νίκα τον ξανά

Δυνατά και νίκα τον ξανά

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και απόψε το νικηφόρο σερί που έχει εντός έδρας με τον Παναιτωλικό. Live στις 19:30 στο gavros.gr/NS2.

Τους έχει... πελάτες!

Τους έχει... πελάτες!

Ο Λάζαρος έχει σκοράρει στα 3 από τα 5 ματς που αντιμετώπισε τον Παναιτωλικό και συνοδεύτηκαν από 4άρες.