Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο πανικός να κάνουν τα κανταΐφια μυθιστόρημα

Ο πανικός να κάνουν τα κανταΐφια μυθιστόρημα
Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018 - 00:38

Ξεκινάμε με μια σκηνή από την ελληνική ταινία «ο θησαυρός του μακαρίτη»:

Νίκος Ρίζος: Πιάσε δυο κανταΐφια. Και πoυ ‘σαι… Κάντα μου μυθιστόρημα.

Ξένια Καλογεροπούλου: Δηλαδή;

Νίκος Ρίζος: Τύλιξέ μου τα στο χαρτί!

«Εξυγίανση» έχουμε, ξεφτίλα υπάρχει! Και η ξεφτίλα έγινε ακόμη μεγαλύτερη από το θράσος της προπαγάνδας να ζητάνε και τα ρέστα και διατυμπανίζουν ότι αδικήθηκαν κιόλας. Λες και ο Βιεϊρίνια δεν έπαιξε βόλεϊ στη Λαμία. Πάλι καλά που δεν μας είπαν ότι ο Πορτογάλος δεν είναι παίκτης του ΠΑΟΚ.

Όμως, γιατί τόσος πανικός να γίνουν τα κανταΐφια μυθιστόρημα; Μήπως, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είναι η καλύτερη ομάδα και δεν αξίζει να είναι πρώτος από τη στιγμή που χρειάστηκε έναν Τσαμούρη για να νικήσει μια ομάδα σαν τη Λαμία.

Ένα λάθος, για την ακρίβεια, ένα ακόμη διαιτητικό εκκωφαντικό φάλτσο που έστρωσε χαλί στον ΠΑΟΚ, όμως το τελευταίο είναι εκτός συναγωνισμού. Έτσι, όπως πάνε τα πράγματα με τη διαιτησία, δεν θα απορήσουμε αν καθιερώσουν ειδικούς κανονισμούς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ή αν βγάλουν νόμο να παίρνει πρωτάθλημα ομάδα με τέσσερα γράμματα που το πρώτο είναι «πι».

Η ουσία είναι ότι πλέον εκτέθηκαν σε όλους, ακόμη και σε εκείνους που δεν είχαν καταλάβει τη «βρώμικη» προπαγάνδα τους. Για να καλύψουν τα «όργια» που έγιναν στη Λαμία υπέρ του ΠΑΟΚ, άρχισαν πάλι τις φαντασιώσεις τους.

Όμως, όπως πάντα είχαν επιλεκτική μνήμη, μη αναφέροντας φυσικά τις ευνοϊκές διαιτησίες υπέρ του ΠΑΟΚ, πέρα από το ματς με τη Λαμία, συνολικά τη φετινή χρονιά. Ούτε για τις κραυγαλέα λανθασμένες αποφάσεις κατά του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει ζήσει την… εξυγίανση με διαιτησίες όπως αυτές των Σκουλά, Κριστόφερσεν, Σέζο, Κουμπαράκη, Τζήλο, Ζακοτέ.

Πραγματικά, αναρωτιέται κανείς αν ζουν στον πλανήτη Γη… Αλλά, το ευτυχές είναι ότι πλέον ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, όλες οι προσπάθειές τους να βαφτίσουν το κρέας ψάρι πέφτουν στο κενό. Με την αλήθεια να τους εκθέτει για ακόμη μία φορά.

Διαβάστε επίσης