Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τζήλος σημαίνει αδικίες κατά του Ολυμπιακού

Τζήλος σημαίνει αδικίες κατά του Ολυμπιακού
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 - 21:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά με την επιλογή του Θανάση Τζήλου (Λάρισας) στο παιχνίδι Ξάνθη-Ολυμπιακός. Πρόκειται για έναν ρέφερι που έχει αδικήσει τους «ερυθρόλευκους», τόσο στο φετινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και σε προηγούμενους αγώνες. Με βάση όλα αυτά ο ορισμός του έχει... άρωμα μπλόκου, ούτε φυσικά δικαιολογείται.

Η ΟΥΕΦΑ επέβαλε τους ορισμούς για να προστατεύονται οι ομάδες και οι βοηθοί. Χώρια που η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, οι οποίες έχουν υπό την επιτήρησή τους το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θέλουν να δυναμιτίζεται το κλίμα με αφορμή τη διαιτησία.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (2-1), για την 3η αγωνιστική, στο πρώτο ημίχρονο ο Τζήλος ήταν καλός. Όμως, στην επανάληψη σα να μπήκε άλλος διαιτητής μέσα στο γήπεδο. Εξαιτίας των σφυριγμάτων του αποδοκιμάστηκε από τους 25.000 φιλάθλους του Ολυμπιακού, τόσο εξόφθαλμα ήταν αυτά που έδινε ή δεν έδινε.

Για πρώτη φορά οι φίλαθλοι τον αποδοκίμασαν έντονα στο 58' που δεν έδωσε φάουλ του Μουνάφο στον Καμαρά κοντά στην περιοχή του Αστέρα. Ακόμη χειρότερα στο 64' που δεν καταλόγισε το φάουλ του Ιγκλέσιας στον Χριστοδουλόπουλο κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Αν το έδινε έπρεπε να αποβάλει τον Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη. Σα να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα μετά ακολούθησε φάουλ του Μουνάφο στον Φορτούνη, πάλι κοντά στη γραμμή της μεγάλης περιοχής που ο Τζήλος όχι μόνο δεν καταλόγισε, παρά έδειξε και κίτρινη στον Φορτούνη για διαμαρτυρία! Ακόμη στο 83' σφύριξε και ανύπαρκτο φάουλ του Γκερέρο στον Φερνάντες, κόβοντας επίθεση των γηπεδούχων.

Ο Τζήλος εκτίθεται μέχρι και από τα στατιστικά. Με κατοχή μπάλας 62 % υπέρ των Πειραιωτών, ο Λαρισαίος έδωσε 11 φάουλ στον Αστέρα και εννέα στον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά τα λάθη στα παιχνίδια των προηγούμενων αγωνιστικών περιόδων:

***Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 είχε πάρει... φωτιά και είχε οριστεί να σφυρίξει Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2. Μπορεί να έδωσε το πέναλτι μαρς του Χατζηισαϊα στον Ζιλέ (που έχασε ο Τζούρτζεβιτς), όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παράπονα από το ημίχρονο! Ηταν έξαλλοι για τα δυνατά μαρκαρίσματα των παικτών του Ατρόμητου και για το γεγονός πως έγιναν αλλαγή με τραυματισμό οι Μιραλάς (39')και Φορτούνης (24'). Ακολούθησε και ο Ταχτσίδης στο δεύτερο ημίχρονο, ο οποίος δέχθηκε αγκωνιά από τον Ντάουντα που ο Τζήλος δεν απέβαλε.

Δεν έχει ξαναγίνει να αντικατασταθούν σε παιχνίδι τρεις παίκτες από τραυματισμό και ο ρέφερι να μη βγάλει ούτε μια κόκκινη κάρτα. Εκτός από τον Ντάουντα στο 56' για την αγκωνιά στον Ταχτσίδη, ο Τζήλος θα μπορούσε στο δεύτερο ημίχρονο να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη και τον Μάντσον για σκληρό φάουλ σε βάρος του Οφόε. Επίσης, κράτησε μόνο 3' καθυστερήσεις, αντί για τουλάχιστον 7', κάτι που δεν άρεσε ούτε στον παρατηρητή του Μπίκα (Χαλκιδικής).

***Ο Τζήλος στις 29 Ιανουαρίου 2017 είχε σφυρίξει και Βέροια-Ολυμπιακός 1-2 και η κλωτσιά έπεφτε σύννεφο, όμως που να δείξει κάρτα. Επίσης, ο Καπετάνος έβγαλε το ματς χωρίς κίτρινη αν και χτύπησε Ρέτσο, Ντε λα Μπέγια, Νικολάου, Ανδρούτσο! Για παράδειγμα, στο 42' έπιασε από λαιμό τον Νικολάου, ενώ μετά χτύπησε στο κεφάλι τον Ανδρούτσο. Αντί να τον αποβάλει, ο Τζήλος δεν έδειξε ούτε κίτρινη!

*** Αυτό για την σεζόν 2016-17, για την περίοδο 2017-18 στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Οι Μπέριος, Λίλα και Μαυροπάνος ήταν προκλητικοί και έπρεπε να αποβληθούν από το ημίωρο. Ούτε εδώ έδινε φάουλ, ούτε κάρτες για να σταματήσουν οι κλωτσιές των φιλοξενουμένων.

Διαβάστε επίσης

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού εύχεται κάθε επιτυχία στον Κυριάκο Δουρέκα»

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού εύχεται κάθε επιτυχία στον Κυριάκο Δουρέκα»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι ο Κυριάκος Δουρέκας θα συνεχίσει τη ποδοσφαιρική του διαδρομή στη Νότιγχαμ, ευχαριστώντας τον για την συνολική προσφορά του στους «ερυθρόλευκους».