Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ξάνθη «δίνει» (ή παίρνει) τίτλους

Η Ξάνθη «δίνει» (ή παίρνει) τίτλους
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 - 18:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο αγώνας της Κυριακής για τον Ολυμπιακό δεν είναι ένας ακόμα αγώνας του προγράμματος του Ολυμπιακού. Κι αυτό επειδή η Ξάνθη (όπως και το Περιστέρι) αποτελεί έναν τόπο από τον οποίο στέλνονται, σχεδόν κάθε σεζόν, μηνύματα τίτλου. Και τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι δύο. Είτε ότι είσαι αποφασισμένος να πάρεις τον τίτλο, είτε ότι θα καταλήξει στα χέρια κάποιου άλλου.

Πέρυσι για παράδειγμα, στα «Πηγάδια» οι ερυθρόλευκοι έκαναν την πρώτη τους «γκέλα» μένοντας στο 1-1 μόλις την 3η αγωνιστική, αν και για να συμβεί αυτή έγιναν ουκ ολίγες διαιτητικές «γκέλες».

Τη σεζόν 2011/12 η ακριτική ομάδα κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό (με γκολ του Βλαχοδήμου) και τον είχε φέρει σε δύσκολη θέση. Ωστόσο η ήττα του έτερου διεκδικητή, ΠΑΟ, στη Λιβαδειά και έπειτα οι τρεις διαδοχικές από ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός με το γκολ του Αμπντούν που ακολούθησε και διακοπή) αποκατέστησαν την... τάξη.

Τη σεζόν 2014/15 η Ξάνθη ήταν εκείνη που «έκοψε» τα φτερά του ΠΑΟΚ συντρίβοντάς τον με 4-2 κι ενώ μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα ο δικέφαλος είχε κερδίσει 2-1 στο «Γ.Καραϊσκάκης» με συνέπεια να ξεφύγει με +5β. Μάλιστα, 11 μέρες μετά το 4-2 επί του ΠΑΟΚ η Ξάνθη κέρδισε με το ίδιο σκορ στην έδρα της και τον ΠΑΟ σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός κέρδισε εκεί 3-1!

Τέλος, τις σεζόν 2015/16 και 2016/17 η Ξάνθη έχει κρατήσει στο 0-0 τον ΠΑΟΚ στα «Πηγάδια» στερώντας του πολύτιμους βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Ο Μαρτίνς έχει τις λύσεις!

Ο Μαρτίνς έχει τις λύσεις!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει την ευχέρεια να έχει ένα γεμάτο ρόστερ, με δύο ή και περισσότερους παίκτες σε κάθε θέση.

Ο ρόλος του Λάζαρου

Ο ρόλος του Λάζαρου

Επιστρέφει στη βασική ενδεκάδα, στο ματς με την Ξάνθη και μπορεί να κάνει τη διαφορά.