Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τον… έστησαν στην Ξάνθη!

Τον… έστησαν στην Ξάνθη!
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 - 17:35

Μια ακόμα φορά που η… εξυγίανση επιτέλεσε το έργο της. Κανονική ληστεία ήταν αυτό που έγινε στην Ξάνθη. Με τον Τζήλο να μην βλέπει δύο πέναλτι στην ίδια φάση στο 41', σε τραβήγματα φανέλας του Τοροσίδη από τον Κασάδο και του Σισέ από τον Λισγάρα. Το ίδιο και στο 90'+1 με τον Κασάδο να τραβά τη φανέλα του Μάνου. Αλλά είπαμε. Να μην δίνονται πέναλτι στον Ολυμπιακό και όλα καλά…

Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ μοίραζε πολύ εύκολα κάρτες στους παίκτες του Ολυμπιακού κι έχασε τον έλεγχο του ματς. Μέσα σε όλα, η ατυχία με το δοκάρι του Ποντένσε (39') δεν επέτρεψε επίσης στον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, μετά άρχισαν τις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και στο φινάλε ο Τζήλος έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» την ανατροπή!

Απόλυτη κυριαρχία

Ο Ολυμπιακός είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Πίεσε ψηλά την Ξάνθη και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το ματς παίζονταν στο μισό γήπεδο! Με τους Μαντί Καμαρά και Γκιλιέρμε να κάνουν καλή δουλειά στον άξονα, τον Κούτρη να βοηθάει αρκετά επιθετικά από τα αριστερά, τον Ομάρ να είναι δραστήριος από τα δεξιά και τον Φορτούνη να είναι σε καλή ημέρα. Αλλά το… πούλμαν που είχε στήσει η Ξάνθη γύρω από την περιοχή του Ράσταβατς έκανε, εν μέρει, τη δουλειά του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο, είχαν φάσεις, αλλά τους έλειψε ξανά το γκολ. Με τον Γκιλιέρμε να έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 13' όταν το σουτ του «έγλειψε» το δοκάρι.

Η ατυχία με το δοκάρι

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί, οι παίκτες της Ξάνθης δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια του. Το μόνο που έκαναν ήταν να απομακρύνουν την μπάλα μακριά από την περιοχή του Ζίβκοβιτς. Τίποτα άλλο! Με την ατυχία να κάνει ξανά την εμφάνισή της. Ο Ναουέλ ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο ημίωρο. Ρίχνοντας στο ματς τον Ποντένσε. Με τον Πορτογάλο εξτρέμ με την είσοδό του να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό. Μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά φάσεις, αλλά και πάλι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους. Ειδικά στο 39' όταν ο Ποντένσε βρέθηκε σε θέση βολής, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ζίβκοβιτς, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Τζήλος δεν είδε το πέναλτι μαρς

Μέσα σε όλα είχαμε και τον Τζήλο, που στο 41' έχασε μια πολύ εύκολη φάση. Στο κόρνερ από τα δεξιά έγιναν όχι ένα, αλλά δύο πέναλτι σε παίκτες του Ολυμπιακού. Τράβηγμα της φανέλας του Τοροσίδη από τον Κασάδο που κάνει μπαμ! Το ίδιο κι αυτό του Λισγάρα στον Σισέ. Αλλά τίποτα. Ο ρέφερι ήταν μπροστά στη φάση και δεν είδε την παράβαση που έβγαζε… μάτια. Το ίδιο και ο επόπτης Γκάγκας. Μια ακόμα φορά που συμβαίνουν τα ίδια σε ματς του Θρύλου τη φετινή σεζόν. Φάσεις που βγάζουν… μάτια αλλά δεν καταλογίζονται.

Απίστευτο γκολ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε λίγο πιο συντηρητικά για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το πάνω χέρι στο ματς, αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Σε μια φάση που ο Σαρπόνγκ σούταρε και η μπάλα δεν είχε καν κατεύθυνση προς την εστία, ο Βούκοβιτς θέλησε να απομακρύνει με το κεφάλι, αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Σα κι έτσι ήρθε το 1-0 από το… πουθενά για την Ξάνθη. Άμεση η αντίδραση του Μαρτίνς με τον Μάνο να μπαίνει στο ματς και να πηγαίνει στο πλευρό του Γκερέρο στην επίθεση. Αλλά εκεί είχαμε τις… ομορφιές στην Ξάνθη. Έσβησαν τα φώτα και είχαμε διακοπή για έξι και βάλε λεπτά στο ματς, με αποτέλεσμα να κοπεί ο ρυθμός του Ολυμπιακού.

Έδειξε χαρακτήρα

Η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στους «ερυθρόλευκους». Το ματς στο μισό γήπεδο, οι παίκτες της Ξάνθης να διώχνουν την μπάλα μακριά από την περιοχή του Ζίβκοβιτς και τον Τζήλο να δίνει συνεχώς φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού για να σταματά το ματς. Αλλά το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό με μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Γκιλιέρμε, Φορτούνη και Βούκοβιτς με τον Σέρβο να σκοράρει με κεφαλιά. Από εκεί το σημείο το παιχνίδι ήταν κάκιστο. Μια έσβηναν οι πυλώνες, ο Τζήλος ανακάλυπτε παραβάσεις και υποδείκνυε φάουλ σε δεύτερο χρόνο, γυρίζοντας τις φάσεις πίσω και ο χρόνος περνούσε. Μέσα σε όλα, ο Ποντένσε δεν λειτούργησε με καθαρό μυαλό και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μια φάση που τον παρεμπόδισε ο Κάστρο να εκτελέσει γρήγορα ένα φάουλ.

Τον «καθάρισαν»…

Με δεδομένη και τη διακοπή στο 60ό λεπτό, οι καθυστερήσεις ήταν δέκα λεπτά. Με τον Ολυμπιακό να έχει μια ακόμα επίμαχη φάση στο 90'+1, με το πέναλτι του Κασάδο στον Μάνο αλλά πάλι τον Τζήλο να αρνείται την παράβαση! Είπαμε, υπάρχει… εξυγίανση! Με τον Σα να κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση, ενώ την ίδια στιγμή οι παίκτες της Ξάνθης προκαλούσαν, έφεραν τις διακοπές στο ματς και κέρδιζαν κι άλλο χρόνο για να κρατήσουν αυτό το 1-1. Με παίκτη παραπάνω και το μόνο που έκαναν ήταν να διατηρήσουν το ισόπαλο αποτέλεσμα. Και τελικά τα κατάφεραν.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

10' Σουτ του Ναουέλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς

13' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σουτ του Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

33' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τη διπλή προσπάθεια του Καμαρά, αλλά ο Ζίβκοβιτς στην πρώτη φάση και το σώμα του Κασά Καμαρά στη δεύτερη αποσόβησαν το γκολ!

37' Το φάουλ που εκτέλεσε ο Κασάδο βρήκε τον Γέντρισεκ στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά ο Ζοζέ Σα απέκρουσε σε κόρνερ.

39' Κάθετη πάσα του Γκιλιέρμε για τον Ποντένσε αριστερά στην περιοχή, ο Πορτογάλος πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

40' Σουτ του Γκερέρο από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Κασάδο και πέρασε κόρνερ.

41' Μια ακόμα φάση για τον Ολυμπιακό μετά το κόρνερ από τα δεξιά, με τον Κασάδο να τραβάει τον Τοροσίδη στην περιοχή. Πέναλτι που δεν καταλογίζεται!!! Υπάρχει επίσης και τράβηγμα φανέλα του Σισέ από τον Λισγάρα.

45' Ο Φορτούνης πάσαρε για τον Ομάρ που έπιασε το σουτ και ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε.

49' Σε θέση οφ σάιντ ο Γέντρισεκ, αλλά ο Τζήλος γύρισε τη φάση πίσω, έδειξε φάουλ και κίτρινη κάρτα στον Γκιλιέρμε

54' 1-0 Απίστευτα πράγματα... Ο Σαρπόνγκ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βούκοβιτς, άλλαξε πορεία και αιφνιδίασε τον Σα

74' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε

75' Ευκαιρία στο σουτ του Κούτρη με τον Κοβάτσεβιτς να κόβει την τελευταία στιγμή

76' 1-1: Κάθετη διαγώνια πάσα του Γκιλιέρμε για τον Φορτούνη που έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Κασάδο έκανε την προβολή, η μπάλα πήρε ύψος και ο Βούκοβιτς με κεφαλιά ισοφάρισε

77' Σουτ του Γκερέρο μέσα από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

86' Κάθετη πάσα του Ντουρίτσκοβιτς για τον Μπρίτο που σούταρε, με τον Σα να κάνει μια μεγάλη επέμβαση.

90'+1: Τράβηγμα του Κασάδο στον Μάνο μέσα στην περιοχή, υπάρχει πέναλτι, αλλά ο Τζήλος δεν το καταλόγισε και υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

90'+10 Εκτέλεση φάουλ του Κοβάτσεβιτς, εντυπωσιακή επέμβαση του Σα.

Ο διαιτητής Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας) απέβαλε τον Ποντένσε (69' και 79'), ενώ έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Κ. Καμαρά (27'), Καντά (69'), Ντουρίτσκοβιτς (90'+3), Χατζητερζόγλου (90'+11) και Γκιλιέρμε (49'), Μ. Καμαρά (80'), Σισέ (90'+8).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς, Κ. Καμαρά (52' Ντουρίτσκοβιτς), Καντά, Μπρίτο (90'+9 Μελιόπουλος), Σαρπόνγκ (57' Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (59' Μάνος), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μ. Καμαρά (89' Νάτχο), Ναουέλ (30' Ποντένσε), Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Γκερέρο.

Διαβάστε επίσης

Η ξεφτίλα τους δεν έχει τελειωμό!

Η ξεφτίλα τους δεν έχει τελειωμό!

Μια ακόμα αναμέτρηση που έγιναν διαιτητικά αίσχη και «όργια» εις βάρος του Ολυμπιακού. Η… εξυγίανση κάθε αγωνιστική ξεπερνά τα προηγούμενα!

Αγωνία για Ναουέλ

Αγωνία για Ναουέλ

Ο μεσοεπιθετικός των Πειραιωτών αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του ματς με την Ξάνθη, αφήνοντας αναγκαστικά τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο στον Ποντένσε στο 29’ της αναμέτρησης.