Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχασε τον έλεγχο ο Γραμμένος και στην ΕΠΟ

Έχασε τον έλεγχο ο Γραμμένος και στην ΕΠΟ
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 08:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια ΕΠΟ στον αυτόματο πιλότο και, όπως φαίνεται, η ΦΙΦΑ με την ΟΥΕΦΑ αποτελούν το άλλοθι για να βρίσκεται σε τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος έχασε οριστικά και τον έλεγχο του ΔΣ, ή αν προτιμάτε της Εκτελεστικής της Επιτροπής (σ.σ. το ίδιο είναι).

Κανένα θέμα δεν μπαίνει στη ατζέντα της συνεδρίασης, αν δεν προηγηθεί «παρσυμβούλιο», ώστε να συμφωνήσουν και τα δυο μπλοκ, του βορρά και του νότου, αντίστοιχα. Για αυτό και υπάρχει το ...κόλπο με τα «διάφορα θέματα», ώστε αν τελικά υπάρξει συμφωνία στο παραπέντε να το φέρουν σε ψηφοφορία.

Για αυτή τη μέθοδο «αγρίεψε» μέχρι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, Χέρμπερτ Χούμπελ που, προς το παρόν, αρκείται σε απλές παρατηρήσεις, με τον Αυστριακό να κάνει σαν μην ξέρει τι ουσιαστικά γίνεται. Αλλωστε, και ο ίδιος έρχεται να παραστεί σε συνεδριάσεις, μην γνωρίζοντας κάποια σημαντικά θέματα που θα τεθούν. Ένα άλλο κόλπο είναι η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, η οποία, λέγεται πως έχει πάρει αποφάσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία απόδειξη ότι ο Γραμμένος δεν έχει τον έλεγχο του ΔΣ, ή καλύτερα τον έχει όταν το επιτρέπουν από το μπλοκ του νότου, είναι ότι η αναδιάρθρωση του προεδρείου έμεινε στη θεωρία. Μια τέτοια πρόθεση δεν υλοποιήθηκε, επειδή κρίθηκε ότι όχι μόνο θα προκαλέσει αντιδράσεις αλλά και ότι τα αποτελέσματα των ανακατατάξεων θα μπορούσαν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η ΕΠΟ, δίνει την εντύπωση ότι έχει εκλεγμένη διοίκηση, απουσιάζει από όλα τα μεγάλα θέματα. Ακόμη δεν έχει πάρει θέση για το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Βασιλειάδης, σε αντίθεση με την ΕΟΕ, την ΕΟΚ και άλλες ομοσπονδίες. Επίσης, «σύρθηκε» στη λύση να παίζει η Εθνική στο Παγκρήτιο, επειδή δεν είχαν άλλη λύση.

Διαβάστε επίσης

Ο προβληματισμός του Μαρτίνς για τα άκρα

Ο προβληματισμός του Μαρτίνς για τα άκρα

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήδη έχει αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για το ματς με την Μίλαν, με το μεγάλο του πρόβλημα να είναι οι τραυματισμοί στις «πτέρυγες».