Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε!

Ψεκάστε, σκουπίστε… τελειώσατε!
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 01:41

Η ΑΕΚ κατάφερε να γράψει ιστορία στους ομίλους του Champions League, γνωρίζοντας 6 ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αποχαιρέτησε με αυτό τον τρόπο με μηδέν βαθμούς τη διοργάνωση.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν γι’ ακόμη μία φορά ρεζίλι διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους αριθμούς να αποδεικνύουν ξεκάθαρα το τι έπραξε η… ανερχόμενη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη διοργάνωση.

Τι λένε, λοιπόν, οι αριθμοί, πέρα από το προφανές (μηδέν βαθμοί και συγκομιδή τερμάτων 2-13); Ότι η ΑΕΚ αποτέλεσε την πιο εύκολη λεία για τις τρεις αντιπάλους της στον 5ο όμιλο του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είναι ότι πάλεψαν και έχασαν στα παιχνίδια τους. Παραδόθηκαν αμαχητί, όντες ουσιαστικά ο σάκος του μποξ του ομίλου.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι η ΑΕΚ στα τρία εκτός έδρα ματς της δεν έκανε ούτε τελική προσπάθεια προς την αντίπαλη εστία. Για περισσότερες από 4,5 ώρες, λοιπόν, Άγιαξ, Μπάγερν και Μπενφίκα έκαναν ότι ήθελαν την ΑΕΚ, η οποία απλά προσπαθούσε να μην διασυρθεί. Κάτι, το οποίο τελικά δεν κατάφερε, γράφοντας… ιστορία, ούσα η μοναδική ομάδα με μηδέν βαθμούς στους ομίλους του Champions League τη φετινή σεζόν και ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που καταφέρνει αυτή την αρνητική επίδοση.

Την… τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες οι αντίπαλοί της, αποδεικνύοντας ότι ούτε στον ελάχιστο δεν άξιζε να βρίσκεται σε αυτή τη διοργάνωση.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα 2 γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στη διοργάνωση, τα σημείωσε όταν η Μπενφίκα αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ με 10 παίκτες. Διαφορετικά θα πρόσθετε ακόμη μία «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα ακούνε ΑΕΚ και θα πανηγυρίζουν από εδώ και στο εξής όλοι οι αντίπαλοι τερματοφύλακες, αλλά και οι αντίπαλες άμυνες.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός είσαι, μπορείς!

Ολυμπιακός είσαι, μπορείς!

Αποφασισμένοι για την υπέρβαση οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν στις 22:00 την Μίλαν στο κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Live στο gavros.gr/CS3.