Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»

«Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα»
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 - 12:50

Καλεσμένος στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport24Radio 103,3 ήταν το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού που σημείωσε το «χρυσό» τρίτο γκολ κόντρα στην Μίλαν μίλησε για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Θρύλου, την πρόκριση, τον κόσμο που έδωσε τεράστια ώθηση στην ομάδα και την κλήρωση της Δευτέρας. Και βεβαίως για το πρωτάθλημα που ακόμα έχει δρόμο και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τονίζοντας πώς ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμα, με ένα σερί, να το διεκδικήσει δυνατά.

Με τον διεθνή μέσο να αναφέρει αρχικά: «Ήταν μια μεγάλη νίκη, μια ιστορική πρόκριση. Η Μίλαν δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά έχει καλούς παίκτες. Μας το χρωστούσε και η μπάλα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Τέλος καλό, όλα καλά» και συνέχισε: «Όπου με βάζει ο προπονητής εγώ θα παίζω. Ήθελε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Έπαιξα εγώ πιο μπροστά κι ο Γκερέρο πιο πίσω. Του βγήκε του προπονητή. Ο Γκερέρο κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά είναι καλός παίκτης. Θα έρθουν και τα γκολ. Στο 1-0 ήταν έμπνευση της στιγμής. Ο Ποντένσε ακούμπησε τη μπάλα και του την έδωσα».

Σε ό,τι αφορά τη φάση που σκόραρε: «Για το πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να πάρω τη μπάλα και να το κάνω γκολ. Ήταν και η χρονική στιγμή προς το τέλος του ματς. Σίγουρα έχει βάρος, αλλά μου έδωσε δύναμη και ο κόσμος που φώναξε το όνομά μου. Μου έδωσαν ώθηση».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού επισήμανε ακόμα: «Πιστεύουμε στην ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ο προπονητής δουλεύει πάρα πολύ. Με τη Μίλαν το βλέπαμε ως τελικό και το πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε. Έχουμε καλή ομάδα, θέλαμε λίγο τύχη και την είχαμε. Ο κόσμος ήρθε, το απόλαυσε. Εντάξει, όλα καλά».

Υπόθεση τίτλος και ο φόβος των αντιπάλων…

Ο Κώστας Φορτούνης συνδύασε την επική πρόκριση του Ολυμπιακού με τη συνέχεια εντός συνόρων: «Μας δίνει δύναμη και για το πρωτάθλημα. Δεν θεωρούμε ότι τελείωσε τίποτα. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σερί νικών και να έρθουμε πάλι κοντά στην κορυφή» και συμπλήρωσε: «Το καλοκαίρι με τον προπονητή μας, τρώγαμε κάτι τεσσάρες κι όλοι έλεγαν διάφορα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ήμασταν σε όλα πολύ καλοί. Έχουμε κερδίσει και κάποια ματς στο 90', αλλά αυτό έχει να κάνει με την επιμονή. Αυτή η ομάδα είναι έργο προπονητή και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ο φόβος που έχουν φέτος οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Με τον διεθνή μέσο να σχολιάζει: «Πιστεύω ότι πέρυσι αλλάξαμε πολλούς προπονητές έως το τέλος της σεζόν και δεν είχαμε τόσους πολλούς Έλληνες που να νοιάζονται για την ομάδα. Οι ξένοι που έχουμε φέτος είναι λες και παίζουν χρόνια στην ομάδα. Πέρυσι οι αντίπαλοι δεν μας φοβούνταν. Φέτος κάθονται όλοι πίσω, μας περιμένουν, φοβούνται. Το χτίσαμε πάλι φέτος, πέρυσι δεν το είχαμε».

Η επιθυμία για την κλήρωση…

Όσον αφορά στην κλήρωση της Δευτέρας, τόνισε: «Στην κλήρωση έχει μεγάλες ομάδες. Τσέλσι, Άρσεναλ, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει και περάσαμε τη Μίλαν, καλό είναι να αποφύγουμε τα μεγαθήρια, αλλά όποια κι αν έρθει, δεν φοβόμαστε. Δεν θέλω Τσέλσι, παρότι την υποστηρίζει ο αδερφός μου. Καλή ομάδα η Μπενφίκα. Καλή ομάδα η Γκενκ. Ίντερ υποστηρίζει ο Κούτρης και θα τα δώσει όλα. Η Νάπολι έχει ωραίο γήπεδο, είναι καλή ομάδα, γιατί όχι; Την Σάλτσμπουργκ καλύτερα να την αποφύγουμε. Η Σεβίλλη καλή ομάδα όπως και η Βαλένθια. Θα θέλαμε τη Ζενίτ. Αν αποφύγουμε Τσέλσι, Άρσεναλ, Νάπολι, θα είναι καλύτερα».

«Αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό»

Θέμα της συζήτησης ήταν και οι πολλές ευκαιρίες που χάνει ο Ολυμπιακός. Με τον Φορτούνη να σχολιάζει: «Χάνουμε ευκαιρίες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί κι έχουν το ένστικτο του γκολ. Καθημερινά κάνουμε τελειώματα φάσεων, θέλει κι ο προπονητής να μας βελτιώσει σ' αυτό το κομμάτι. Κι εμάς μας εκνευρίζει όταν χάνουμε ευκαιρίες. Μπορεί να χρειαζόμαστε έναν σέντερ φορ πιο γκολτζή, αλλά και ο Γκερέρο με τον Χασάν είναι καλοί κι αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Ο Γκερέρο έχασε και χθες μία-δύο ευκαιρίες, βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα, τρέχει παντού. Έχουμε δει χειρότερα να χάνονται από αυτό που έχασε ο Φέτφα με την ΑΕΚ. Όταν ένας παίκτης δεν σκοράρει, τον παίρνει από κάτω. Ο Γιάννης είναι παίκτης ψυχολογίας, προσπαθεί το παιδί, θα έρθει και το γκολ, το λέω και στον κόσμο».

Ακόμα, ο διεθνής μέσος μίλησε και για τον Γιάγια, λέγοντας: «Μεγάλος παίκτης ο Τουρέ, ήρθε να μας βοηθήσει, επαγγελματίας στην προπόνηση, δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Είναι δύσκολο για κάποιον με τέτοια καριέρα, να μην παίζει. Παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και προς τιμήν του. Είναι δύσκολο και για τον προπονητή. Δούλεψε με κάποιους όλη την προετοιμασία και ξαφνικά ήρθε ο Τουρέ από απραξία. Ήταν δύσκολο».

«Νιώθω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μίλησε και για τη δουλειά που έκανε το καλοκαίρι και πόσο αυτή τον βοήθησε, εξηγώντας: «Με βοήθησε η προπόνηση που έκανα το καλοκαίρι. Δούλεψα 15 μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία, διπλές προπονήσεις κάθε μέρα, σε δύναμη, αντοχή, ήθελα πάνω απ' όλα να είμαι έτοιμος στην προετοιμασία, δούλεψα καλά και με τον προπονητή, με βοήθησε πάρα πολύ. Πατάω καλά, νιώθω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Γίγαντες Γκιλιέρμε και Καμαρά!

Γίγαντες Γκιλιέρμε και Καμαρά!

Εκπληκτικό ματς από τα δύο κεντρικά χαφ του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν. Ο ακούραστος Αφρικανός και ο οξυδερκής Βραζιλιάνος.