Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και Europa και... εξυγίανση

Και Europa και... εξυγίανση
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 - 19:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ιστορία μόλις είχε γραφτεί. Το -ποδοσφαιρικό- μελάνι ήταν ακόμα νωπό, τα στήθη όλων φουσκωμένα από περηφάνια. Πραγματική πλημμύρα συναισθημάτων και δακρύων χαράς υπήρχε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού λιγοστά λεπτά μετά το 3-1 επί της Μίλαν.

Την περυσινή σεζόν δεν είχε αρκετές αφορμές για να βρεθεί χαρούμενος στα ενδότερα του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Βαγγέλης Μαρινάκης γι' αυτό και τα άλλαξε όλα. Χθες ωστόσο βίωσε μία από τις πιο δυνατές του στιγμές ως διοικητικός ηγέτης της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας κι ενός από τα μεγαλύτερα, πια, brand στη Γηραιά Ήπειρο κάτι για οποίο ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό η «διακυβέρνησή» του αυτά τα 8,5 χρόνια.

Το μεγαλύτερο μέρος όσων είπε σε παίκτες και προπονητή με το φινάλε του αγώνα στα αποδυτήρια τα ανέφερε και στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά στις κάμερες. Τους έδωσε θερμά συγχαρητήρια που έγραψαν ιστορία για τον σύλλογο. Τόνισε ότι ο ίδιος όπως και όλος ο κόσμος αισθάνονται περήφανοι και δικαιωμένοι για την πίστη τους σ' αυτό το σύνολο. Έπλεξε φυσικά και το εγκώμιο του Πέδρο Μαρτίνς που αποτέλεσε ένα... φλερτ που κράτησε κάμποσο και αποδεικνύει στην πράξη ότι άξιζε την επιμονή και την επιλογή.

Όπως λένε οι πληροφορίες ωστόσο ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και κάτι άλλο. Κι αυτό δεν είναι από την πίστη που εξακολουθεί να έχει για την ανατροπή της κατάστασης στο πρωτάθλημα. Τόνισε ότι πιστεύει ότι η ομάδα έχει την ικανότητα και την ποιότητα για να ανατρέψει το -8β. και να στεφθεί πρωταθλήτρια στο φινάλε.

Ο εγχώριος τίτλος ήταν και παραμένει (όπως κάθε χρόνο) Νο1 στόχος κι αυτή η υπενθύμιση έγινε παρότι καταλαβαίνουν άπαντες πως ο Ολυμπιακός δεν παίζει, μόνο, απέναντι σε 11 αντιπάλους κάθε φορά αλλά πολλάκις... σκοντάφτει σε σφυρίχτρες και σημαιάκια. Κι όμως υπάρχει πίστη για ανατροπή της κατάστασης ακόμα και σ' έναν... εξυγιαντικό μαραθώνιο.

Διαβάστε επίσης

Διασυρμός παντού...

Διασυρμός παντού...

Η UEFA επέβαλε πρόστιμο στην ΑΕΚ, λόγω της υπερτιμολόγησης των εισιτηρίων στους οπαδούς της Μπάγερν Μονάχου. Έκαναν ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.