Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Πέδρο δεν ήθελε να βλέπει

Όταν ο Πέδρο δεν ήθελε να βλέπει
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 09:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είχε πολλές μικρές και τόσο μαγικές στιγμές η ιστορική βραδιά του Θρύλου απέναντι στη Μίλαν. Μια βραδιά που όλοι όσοι την έζησαν θα τη διηγούνται και στα εγγόνια τους.

Ακόμα και ο συνήθως ήρεμος Κριστιάν Καρεμπέ, ο άνθρωπος που διατηρεί την ψυχραιμία του όταν τα πάντα γύρω... φλέγονται, δεν κρατήθηκε. Την ώρα που ετοιμάζονταν να εκτελέσει το πέναλτι ο Κώστας Φορτούνης το στέλεχος των ερυθρολεύκων γύρισε προς την κερκίδα και με τα χέρια του τους προέτρεπε να μεγαλώσουν τα ντεσιμπέλ της φωνής τους για να εμψυχώσουν τον αρχηγό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πιο δίπλα του, ήταν αναποφάσιστος για το αν έπρεπε να βλέπει ή όχι την εκτέλεση. Η αγωνία του είχε φτάσει στο... τέρμα. Μία έστρεφε το βλέμμα του προς τον Κώστα που ετοιμάζονταν για την εκτέλεση, μία γύριζε την πλάτη και στον Φορτούνη και γενικώς στο υπέροχο δημιούργημά του που ετοιμάζονταν να ρίξει στο... καναβάτσο τη σπουδαία ιταλική ομάδα.

Ήταν αναμφίβολα μια έντονη βραδιά. Μια βραδιά που κουβαλούσε... τόνους συναισθημάτων. Απ' αυτές που δεν γνωρίζεις αν θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις ξανά και τις βιώνεις με όλο σου το είναι. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, εφόσον μιλάμε για Ολυμπιακό, ε, δε μπορεί, κι άλλες τέτοιες έρχονται...

Διαβάστε επίσης

Ξεφτίλα International...

Ξεφτίλα International...

Πολλά Μέσα από το εξωτερικό αναφέρονται στο γεγονός ότι η UEFA επέβαλλε πρόστιμο στην ΑΕΚ λόγω υπερτιμολόγησης στα εισιτήρια των οπαδών της Μπάγερν στο μεταξύ τους ματς. Τους έμαθαν, πλέον, σε όλο τον κόσμο και διασύρθηκαν διεθνώς.