Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Από τη μια Αλεξέας, από την άλλη… ζάχαρη

Από τη μια Αλεξέας, από την άλλη… ζάχαρη
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 10:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η μόνη λύση είναι να φύγει ο Περέιρα με την… κομπανία του, καθώς για μια ακόμη αγωνιστική οι ορισμοί που κάνει έχουν μεγάλα θέματα. Ειδικότερα, για να ξεκινήσουμε τα σχόλια στο πλαίσιο της ανάλυσης των ορισμών, η επιλογή του διεθνή βοηθού, Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας) ως πρώτου βοηθού του διαιτητή Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) στον αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία ισοδυναμεί με έπος, δηλαδή με πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο. Φυσικά δεν φταίνε οι διαιτητές και οι βοηθοί, παρά αυτοί που ορίζουν. Άλλωστε, πριν από αρκετά χρόνια, η ΟΥΕΦΑ κατάργησε την κλήρωση και επέβαλε τους ορισμούς, ώστε να προστατεύονται οι ομάδες και οι διαιτητές.

Σα να μην έφτανε που Πορτογάλος και οι λοιποί επιβράβευσαν τον Αλεξέα, μετά από αυτό τον έβαλαν και στον Ολυμπιακό! Πιο συγκεκριμένα, ο βοηθός δεν τιμωρήθηκε για το ότι στο 34’ του αγώνα της 11ης αγωνιστικής Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 δεν είδε ή δεν υπέδειξε στον Ευαγγέλου (Αθηνών) το πέναλτι και την αποβολή στην αγκωνιά εκτός φάσης του Γιαννούλη στον Ποντένσε. Απόδειξη ότι μπήκε στον αγώνα της περασμένης Κυριακής ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1, για την 13η αγωνιστική, και σα να μην έφτανε αυτό την Κυριακή θα είναι στο Καραϊσκάκη! Όλα αυτά τη στιγμή που οι βοηθοί ορίζονται τουλάχιστον μετά από δυο αγωνιστικές και 20 μέρες μετά τον αγώνα στο Περιστέρι!

«Ελεεινή διαιτησία»

Τον αγώνα Ολυμπιακός-Λαμία θα σφυρίξει ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Ενας διαιτητής που έχει την ίδια πορεία με τους Τζήλο (Λάρισας) και Σκουλά (Θεσσαλίας), με το μεν πρώτο να έχει αδικήσει τον Ολυμπιακό στους αγώνες με το Αστέρα (εντός) και την Ξάνθη (εκτός) και τον δεύτερο στο ματς με τον Πανιώνιο (εκτός), καθώς όπως και οι δυο προηγούμενοι και ο Διαμαντόπουλος έγινε διεθνής! Από αυτόν ο Ολυμπιακός είχε παράπονα, τόσο στο φιλικό του περσινού καλοκαιριού με τον Ατρόμητο, όσο και στο ματς της περασμένης σεζόν στη Λάρισα. Μάλιστα για το παιχνίδι στο Περιστέρι ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε κάνει λόγο «για ελεεινή διαιτησία».

Ορισμοί-κουφέτο!

Πως γίνεται να ορίζουν στον Ολυμπιακό όσους τον έχουν αδικήσει και στους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ όσους τους ευνόησαν; Το παιχνίδι Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ θα σφυρίξει ο Κουμπαράκης (Θράκης), ο οποίος στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου, με τον Εργοτέλη που έγινε στις 14 Νοεμβρίου, έδωσε… ρεσιτάλ υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν βρέθηκε να χάνει με 1-0 για να νικήσει τελικά 2-1 με γκολ-οφσάιντ. Επίσης, στο ΑΕΛ-ΑΕΚ έβαλαν τον Ζαχαριάδη (Μακεδονίας), αν και ο Κούγιας ακόμη φωνάζει για τη διαιτησία του στον περσινό ημιτελικό μεταξύ των δυο ομάδων (2-1).

«Και τα κοράκια»

Δυο ανακοινώσεις έβγαλε η ΑΕΛ για Ζαχαριάδη στον ημιτελικό Κυπέλλου της προηγούμενης σεζόν με την ΑΕΚ. 1)Στο ημίχρονο: «Ζήτω η εξυγίανση! Ο πιο καθαρός ημιτελικός της Ελλάδος… Δεν πρόκειται ποτέ να φτιάξει τίποτα. Η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη γι αυτό που ζούμε». 2)Μετά το τέλος του αγώνα: «Πάμε ρε ΑΕΛάρα! Νικήσαμε και τα κοράκια. Πόσα οφσάιντ πρέπει να αφήσεις ρε βοηθέ; Δεν φτάνει το φάουλ και το οφσάιντ στο γκολ; Πόσες κόκκινες κάρτες πρέπει να χαρίσεις ρε Ζαχαριάδη; Σε βλέπει ο μπαμπάς σου και χαίρεται!».

Ο βοηθός που εκτέθηκε

Γινόμαστε κουραστικοί αν επαναλαμβάνουμε ότι με τους ορισμούς κάνουν απίθανα πράγματα, μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η επιλογή του Νίκου Σάββα (Σερρών) ως βοηθού του Κουμπαράκη, ο οποίος θα σφυρίξει Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ. Στις 24 Νοεμβρίου (11η αγωνιστική) ο Σάββας, όπως και ο Σέζος, εκτέθηκε στο ματς ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0, καθώς έκοψε τον Γέντριτσεκ με ανύπαρκτο οφσάιντ (74’), σε φάση που αν σκόραρε η ομάδα της Θράκης θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι.

Διαβάστε επίσης

Ξεφτίλα International...

Ξεφτίλα International...

Πολλά Μέσα από το εξωτερικό αναφέρονται στο γεγονός ότι η UEFA επέβαλλε πρόστιμο στην ΑΕΚ λόγω υπερτιμολόγησης στα εισιτήρια των οπαδών της Μπάγερν στο μεταξύ τους ματς. Τους έμαθαν, πλέον, σε όλο τον κόσμο και διασύρθηκαν διεθνώς.