Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλή μπάλα, καλώς τα παιδιά και 3-0...

Καλή μπάλα, καλώς τα παιδιά και 3-0...
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 - 21:18
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά τη «ληστεία» στην Ξάνθη. Νικώντας 3-0 τη Λαμία σε ένα ματς που κυριάρχησαν απέναντι στην ομάδα του Χάβου και το τελικό σκορ είναι μικρό βάσει ευκαιριών και απόδοσης που είχαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Προσέφεραν θέαμα στον κόσμο του κι έφτασαν στην άνετη επικράτηση με τα γκολ των Γκερέρο (32'), Φετφατζίδη (46') και Ομάρ (51').

Πίεση με το... καλημέρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, σε σχέση με το ματς κόντρα στην Μίλαν. Επέλεξε, πάντως, για το αρχικό σχήμα τους Μιράντα, Μπουχαλάκη και Νάτχο που δεν ήταν στο αρχικό σχήμα με την ιταλική ομάδα, με τους δύο τελευταίους να αγωνίζονται στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν δύο κόρνερ στο πρώτο δίλεπτο, αλλά και την πρώτη καλή στιγμή με τον Γκερέρο. Η λογική της Λαμίας ήταν να αποτρέψει το γκολ του Ολυμπιακού. Ο Χάβος είχε παρατάξει την ομάδα του με φανερά αμυντικούς προσανατολισμούς. Με στόχο να μείνει στο ματς όσο περισσότερο μπορούσε. Κι άντεξε στο πρώτο ημίχρονο ελέω Διαμαντόπουλου και Αλεξέα.

Χτύπησε ξανά η... εξυγίανση

Δεν γίνεται αυτό που συμβαίνει φέτος. Ένα ακόμα ματς του Ολυμπιακού. Μία ακόμα φάση που είναι πέναλτι και δεν καταλογίζεται. Ο λόγος είναι απλός! Γιατί θα το έδιναν στον Ολυμπιακό! Έχουν αποφάσισε πώς ό,τι κι αν συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, πέναλτι στον Ολυμπιακό δεν θα δώσουν. Ο Καρυπίδης πήγε για να κόψει την μπάλα, στη φάση του 17', με τον Ομάρ. Το μόνο που έκανε ήταν να βρει τα πόδια του Νορβηγού αμυντικού των «ερυθρολεύκων». Αλλά ούτε ο Διαμαντόπουλος, ούτε ο Αλεξέας υπέδειξαν την παράβαση. Ο Αλεξέας είναι... τσακωμένες με αυτές τις φάσεις. Στο Περιστέρι «έχασε» το χτύπημα μπροστά στα μάτια του και εκτός φάσης του Γιαννούλη στον Ποντένσε που ήταν και αποβολή και πέναλτι. Δεν τιμωρήθηκε και ορίστηκε ξανά σε ματς του Ολυμπιακού! Είδαμε γιατί...

«Καυτό» δεκαπεντάλεπτο

Στο διάστημα 30'-45' ο Ολυμπιακός κυριάρχησε απόλυτα. Ήταν το διάστημα που ανέβασε το ρυθμό του, πίεσε ακόμα περισσότερο τη Λαμία και τελικά έφτασε στο γκολ. Με το 1-0 που ήρθε από μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια να είναι επιστέγασμα μιας ιδανικής αντεπίθεσης και αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας. Μιράντα, Νάτχο, Φορτούνης και Γκερέρο είχαν συμμετοχή με τον Ισπανό να σκοράρει για το 1-0 (32'). Ο Ολυμπιακός πίεσε και μετά το γκολ, είχε δύο ακόμα ευκαιρίες με τον Φορτούνη (34' και 45), ενώ ο αρχηγός του Θρύλου έδωσε εξαιρετική ασίστ, μετά από εκτέλεση φάουλ, για τον Σισέ, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι! Με τον Ολυμπιακό να κλείνει το πρώτο μέρος με 7 τελικές, οι 4 στο τέρμα και κατοχή μπάλας 67%-33%!

Ασταμάτητος!

Ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε διάστημα έξι λεπτών οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά «τελείωσαν» το ματς. Σημειώνοντας δύο γκολ και κάνοντας το σκορ 3-0. Με τον Φετφατζίδη και τον Ομάρ. Ο πρώτος «έσπασε» την γκίνια με το πρώτο του γκολ στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό και δέκατο με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κι από την άλλη, ο Ελαμπντελαουί να προσθέτει το όνομά του στους σκόρερ του Ολυμπιακού. Η πίεση των παικτών του Μαρτίνς συνεχίστηκε και θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ στο διάστημα αυτό, με τον Φορτούνη στο 60ό λεπτό που είδε τον Σαράνοφ να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση και να τον σταματά!

Οι αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς

Με το σκορ στο 3-0 και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε ουσιαστικά «καθαρίσει» το ματς. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να αρχίζει σταδιακά τις αλλαγές. Αρχικά ήταν η είσοδος του Τσιμίκα στη θέση του Κούτρη και λίγο μετά ο Βρουσάι αντί του Φετφατζίδη. Ξεκάθαρη η πρόθεση του 48χρονου τεχνικού να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες του, μετά από μια περίοδο με συνεχόμενα ματς που ορισμένοι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται συνεχώς, Κυριακή-Πέμπτη.

Ο ρυθμός στο ματς είχε πέσει. Με τη Λαμία να κάνει το πρώτο της καλό σουτ στο ματς στο 65' με τον Σα να δείχνει τα αντανακλαστικά του κάνοντας μια μεγάλη επέμβαση και διατηρώντας την εστία του αλώβητη. Με τον Μάνο να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τον ρυθμό να έχει πέσει και τον Ολυμπιακό να μην απειλεί στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εξαίρεση η τελευταία φάση του ματς με τον Νάτχο που είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2' Εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα αριστερά, ανάποδη κεφαλιά του Γκερέρο, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σαράνοφ.

17' Ανατροπή του Ομάρ από τον Καρυπίδη δεξιά μέσα στην περιοχή της Λαμίας, Διαμαντόπουλος και Αλεξέας δεν υπέδειξε την παράβαση μαρς υπέρ του Ολυμπιακού.

32' 1-0 Υποδειγματική αντεπίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Μιράντα να πασάρει για τον Νάτχο, εκείνος «κουβάλησε» για αρκετά μέτρα την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φορτούνη, εκείνος για τον Γκερέρο που πλάσαρε υποδειγματικά τον Σαράνοφ.

34' Ατομική ενέργεια του Φορτούνη που κινήθηκε παράλληλα με το τέρμα, πέρασε τρεις παίκτες της Λαμίας, αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Σαράνοφ.

37' Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη με την μπάλα να πηγαίνει συστημένη για το κεφάλι του Σισέ, που έστειλε την μπάλα ψηλά στο δεξί δοκάρι, κοντά στη συμβολή των δοκών της εστίας του Σαράνοφ!

45' Ο Νάτχο έβγαλε σε θέση βολής, μέσα δεξιά στην περιοχή τον Γκερέρο, εκείνος γύρισε για τον Φορτούνη που πλάσαρε τον Σαράνοφ, με τον τελευταίο να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

46' 2-0 Σέντρα του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Γκερέρο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να στρώνεται στον Φετφατζίδη που με σουτ στην κίνηση, «νίκησε» τον Σαράνοφ.

49' Ο Φορτούνης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ.

51' 3-0 Σουτ του Νάτχο, μετά την πάσα του Φορτούνη, από το ύψος της περιοχής, ο Σαράνοφ απέκρουσε ασταθώς και ο Ομάρ που πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε εύστοχα.

59' Σουτ του Δημούτσου, η μπάλα πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Σα.

60' Ατομική ενέργεια του Φορτούνη που πέρασε τρεις παίκτες της Λαμίας μπαίνοντας στην περιοχή, με τον Σαράνοφ να διώχνει εντυπωσιακά με το πόδι!

65' Τεχνικό πλασέ του Δημούτσου έξω από την περιοχή, εντυπωσιακή επέμβαση του Σα στο αριστερό του «παραθυράκι» σε κόρνερ.

90'+3 Αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Φορτούνη να πασάρει στον Νάτχο που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπερτόλιο (39'), Τσούκαλος (90'+1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Σισέ, Κούτρης (68' Τσιμίκας), Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φετφατζίδης (76' Βρουσάι), Φορτούνης, Γκερέρο (86' Μάνος).

Λαμία: Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπερτόλιο (64' Μπουλούλης), Καραμάνος (70' Τσούκαλος), Δημούτσος, Σκόνδρας, Επστάιν (77' Καραγκούνης), Μπλάζιτς.

Διαβάστε επίσης

Έκανε το 3-0 ο Ομάρ! (vid)

Έκανε το 3-0 ο Ομάρ! (vid)

Ο Νορβηγός αμυντικός του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε την κακή απόκρουση του Σαράνοφ στο σουτ του Νάτχο και δε δυσκολεύτηκε από κοντά να «γράψει» το 3-0.

Έσπασε την γκίνια... (vid)

Έσπασε την γκίνια... (vid)

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έκανε το 2-0 κόντρα στην Λαμία, αφιερώνοντας το γκολ που πέτυχε στον Πέδρο Μαρτίνς. Χειροκρότησε όλο το γήπεδο τον μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών.