Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε των γηπέδων! (pic)

Θρύλε των γηπέδων! (pic)
Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 - 23:41
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια από τις πιο «χρυσές» στιγμές στην ιστορία του Ολυμπιακού γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 της Λαμίας και πέτυχαν μια ιστορική νίκη σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δηλαδή από τη σεζόν 1979-80.

Διότι η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός ήταν η 500ή εντός έδρας από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Με τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα να πετυχαίνει ένα πρωτόγνωρο ρεκόρ, αφού γίνεται η πρώτη που φτάνει σε αυτή την επίδοση, σε αυτό το τεράστιο ρεκόρ.

Με τον Ολυμπιακό να έχει 500 νίκες σε 625 ματς ως γηπεδούχος από το 1979-80. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει 475 σε 624 εντός έδρας ματς και ο ΠΑΟΚ 443 στον αριθμό αγώνων. Οι τρεις ομάδες που δεν έχουν λείψει καθόλου από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Βλέπουμε τη μεγάλη διαφορά και την ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» σε αυτό το επίπεδο, που δείχνει ποια είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Οι αριθμοί δεν σηκώνουν αμφισβήτησης!

Στον πίνακα που ακολουθεί και παραθέτει το gavros.gr μπορείτε να δείτε ποιες ήταν οι σημαδιακές νίκες του Ολυμπιακού και τα στρογγυλέματα στις εκατοντάδες…

** Το ματς δεν είχε γίνει καθώς εκείνη την περίοδο ήταν σε εξέλιξη η απεργία των παικτών με την ομάδα της Δράμας να μην κατεβαίνει

Διαβάστε επίσης