Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένας ακόμα αντίπαλος επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ

Ένας ακόμα αντίπαλος επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ
Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 - 15:33
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια ακόμα δύσκολη κλήρωση για τον Ολυμπιακό στη φετινή του πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» στον όμιλο κληρώθηκαν με την Μίλαν των επτά Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλων Πρωταθλητριών και με την Μπέτις που είναι μια από τις καλύτερες ισπανικές ομάδες και φέτος πήγε και νίκησε μέσα στο «Καμπ Νου» την Μπαρτσελόνα με 4-3. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλό του, κατάφερε κι έκανε μια τεράστια υπέρβαση κι έφερε την πρόκριση στο τελευταίο ματς με τους «ροσονέρι» στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί με τη στρατηγική του Πέδρο Μαρτίνς και την απίστευτη ώθηση από τους οπαδούς του Θρύλου που «έσπρωξαν» την ομάδα για να φτάσει σε μια επική νίκη με 3-1, παίρνοντας μαζί και την πρόκριση για την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και τώρα; Αντίπαλος στη φάση των «32» η Ντιναμό Κιέβου. Μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς από εκεί ξεκίνησε για να αποκλειστεί στα πλέι οφ από τον Άγιαξ που τώρα είναι στους «16» της διοργάνωσης. Μια ομάδα που έχει στο παλμαρέ της τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Δύο Κύπελλα Κυπέλλούχων κι ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Μια ομάδα με τεράστια εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, με ιστορία με βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Και όχι μόνο.

Μια ομάδα με πανάκριβο ρόστερ που είναι αρκετά δυνατή. Σημειώνουμε, δε, πώς δεν έχασε σε κανένα ματς μακριά από το Κίεβο στον όμιλο, ενώ έκανε ήττα την τελευταία αγωνιστική από την Γιάμπλονετς σε ένα ματς που ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, καθώς είχε πάρει ήδη τον πρόκριση. Νικώντας στον όμιλο και στα δύο ματς με τη γαλλική Ρεν, μια από τις πιο σταθερές ομάδες στη Γαλλία.

Η κλήρωση για τον Ολυμπιακό είναι απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Θα γίνουν «μάχες» ανάμεσα στις δύο ομάδες, τόσο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» όσο και στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, για την ομάδα που θα περάσει στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Αλλά στον Θρύλο αρέσουν τα δύσκολα και είναι σίγουρα πώς ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Διαβάστε επίσης

Έχουν παρελθόν… (vids)

Έχουν παρελθόν… (vids)

Μετά από 45 χρόνια Ολυμπιακός και Ντινάμο Κιέβου ξανά αντίπαλοι στα κύπελλα Ευρώπης.