Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς «έδεσε» την άμυνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς «έδεσε» την άμυνα
Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2018 - 09:54
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Εάν υπάρχει κάτι που έλεγε ο Πέδρο Μαρτίνς ότι είναι ο στόχος του, από την ημέρα που ανέλαβε, ήταν να φτιάξει μια ομάδα που θα παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα προσφέρει θέαμα. Ως ένα βαθμό το πέτυχε, γιατί χρειάζεται χρόνος για να ενστερνιστούν οι ποδοσφαιριστές τη δική του φιλοσοφία και να αποκτήσουν «χημεία». Μην λησμονεί κανείς πώς το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός άλλαξε ριζικά το ρόστερ του και θα χρειάζονταν χρόνο για να βρει ρυθμό.

Αλλά αυτό που μπορεί να μην φαίνεται είναι η αμυντική συμπεριφορά των «ερυθρολεύκων». Έχουν δεχθεί 18 γκολ μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, σε 27 επίσημα ματς. Αυτός ο αριθμός μπορεί να μην λέει κάτι. Είναι όμως η 3η καλύτερη αμυντική επίδοση του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό, ως τις γιορτές δηλαδή, από το 2010-11 και μετά.

Η κορυφαία ήταν τη σεζόν 2010/11 όταν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχθεί μόλις 10 γκολ. Με προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε που ανέβαλε τον Αύγουστο του 2010, μετά την απόλυση του Λίνεν, ενώ η δεύτερη ήταν τη σεζόν 2016/17 με τον Πάουλο Μπέντο που διαδέχθηκε επίσης Αύγουστο τον Βίκτορ και τον Ολυμπιακό να δέχεται ως τις γιορτές 13 γκολ, αντίστοιχα.

Δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έχει κάνει φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Έχει δουλέψει πολύ με τους παίκτες του και ημέρα με την ημέρα, ο Ολυμπιακός γίνεται όλο και καλύτερος.

Διαβάστε επίσης

Το «μαγικό» 2018 του Φορτούνη!

Το «μαγικό» 2018 του Φορτούνη!

Πράγματα και θαύματα έκανε ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τη χρονιά που φεύγει, με τον «Φόρτου» να οδηγεί τον Θρύλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο σκοπεύει να κάνει και το 2019.