Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε... (vids, pics)

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε... (vids, pics)
Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 - 22:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Μια χρονιά που έντονα συναισθήματα, με ανατροπές, με μεγάλες στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας μας αφήνει. Και δίνει τη... σκυτάλη σε μια άλλη. Το 2018 μας λέει... αντίο και το 2019 έρχεται για να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να γράφει ιστορία, να κάνει υπερβάσεις, να πρωταγωνιστεί, να εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια ακόμα χρονιά που ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να κάνει πραγματικότητα αυτό που αποτελεί μόνο για όλους τους οπαδούς του. Θα τους δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουν να ονειρεύονται!

Όσον αφορά στη χρονιά που πέρασε, ήταν μια χρονιά με ανάμικτα συναισθήματα. Στο πρώτο μισό ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε να κατακτήσει το όγδοο σερί πρωτάθλημά του. Η... εξυγίανση φρόντισε για αυτό, ενώ και οι «ερυθρόλευκοι» δεν απέδωσαν όπως θα μπορούσαν. Αποτέλεσμα ήταν να μην έρθει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι έγινε επανεκκίνηση.

Μια ομάδα δημιουργήθηκε από την αρχή. Νέος προπονητής, νέοι παίκτες, αλλά το ίδιο όραμα, ο ίδιος στόχος. Η κορυφή. Στην Ελλάδα η... εξυγίανση δεν έχει αφήσει να συμβεί, ακόμα, αυτό. Την ώρα που όλοι, ειδικά οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, παραδέχονται ο ένας μετά τον άλλο πώς παίζει την καλύτερη μπάλα. Στην Ευρώπη ο Θρύλος «πέταξε» έξω την Μίλαν! Συνεχίζει στους «32» και κάνει όνειρα για να πάει ακόμα πιο μακριά.

Το gavros.gr κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς που μας αποχαιρετά. Μέσα από 7 σημαντικές στιγμές που θα μείνουν στη μνήμη μας, που έχουν ήδη χαραχθεί ανεξίτηλα. Επτά στιγμές που σημάδεψαν τη χρονιά που μας λέει... αντίο. Ας τις θυμηθούμε όλοι μαζί... Είναι με χρονολογική σειρά

Η αποθεωτική υποδοχή στον Κέβιν Μιραλάς

Ήταν ξεχωριστό γεγονός. Βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2018, σχεδόν 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού, κάθε ηλικίας, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην επιστροφή του «καλύτερου για μας»! Το κρύο τσουχτερό, αλλά ο λαός του Θρύλου ήταν εκεί, έκανε τη νύχτα ημέρα και υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο τον Βέλγο επιθετικό στην επιστροφή του.

Τα... γκρέμισε όλα και τα έφτιαξε από την αρχή!

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε στο Ρέντη την επομένη της ισοπαλίας 1-1 στη Λιβαδειά. Ήταν Μεγάλη Δευτέρα, 2 Απριλίου. Το μήνυμά του ήταν απλό! Το έναυσμα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ! «Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα που ονειρευόμαστε» τα λόγια τους στους παίκτες. Και δεν έμειναν απλά λόγια. Το είπε και το έκανε!

Τα ηνία στον Πέδρο Μαρτίνς

Ανακοινώθηκε το βράδυ της 9ης Απριλίου, τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο Πορτογάλος τεχνικός στον πάγκο του Ολυμπιακού. Λίγους μήνες μετά, με ό,τι έχει συμβεί κι έχει πετύχει η ομάδα, με την αναγνώριση από τους αντιπάλους για το ποιοτικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζουν οι «ερυθρόλευκοι», ήταν μια απόφαση ορόσημο για τη νέα εποχή.

Ο Λάζαρος στην ομάδα της καρδιάς του!

Ήταν 15 Μαΐου 2018 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον διεθνή εξτρέμ που άφησε την ΑΕΚ. Ήρθε επιτέλους στην αγαπημένη του ομάδα, έπιασε... λιμάνι. Κάτι που ήθελε όσο τίποτα άλλο, το έκανε πραγματικότητα. Ο δε Θρύλος πήρε τον MVP του περασμένου πρωταθλήματος, μα πάνω από όλα έναν ποδοσφαιριστή που γουστάρει να φορά την ερυθρόλευκη!

Κόσμος και ομάδα μια γροθιά, ακόμα πιο δυνατά

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ. Σε ένα ματς που «πάτησε» τον αντίπαλο του, η μπάλα δεν έμπαινε μέσα και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» το έχασαν το ματς. Αλλά αυτό που δεν ξεχνιέται ήταν η στήριξη του κόσμου. Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, οι οπαδοί στο «Γ. Καραϊσκάκης» χειροκρότησαν την προσπάθεια και την μπάλα που έπαιξε η ομάδα. Αποθέωσαν τον Ολυμπιακό για την εμφάνιση. Ο κόσμος δίπλα στην ομάδα, ακόμα πιο δυνατά.

Το έπος με την Μίλαν

Το 2018 έκλεισε για τον Ολυμπιακό με μια μαγική στιγμή, μια μαγική βραδιά. Στις 13 Δεκέμβρη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» μάγκες έγραψαν ιστορία, νίκησαν 3-1 την Μίλαν και πήραν το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, με τον κόσμο του Θρύλου να γράψει μια ακόμα «χρυσή» σελίδα με το εκπληκτικό κορεό που ήταν εμπνευσμένο από το «Casa de Papel».

Η μοναδική ελληνική ομάδα στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός παίζει την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα, αλλά η... εξυγίανση διαρκώς αναζητά τρόπους για να τον σταματήσει. Στην Ευρώπη, όμως, το σκηνικό είναι εντελώς διαφορετικό. Όλα παίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Θρύλο να είναι η μοναδική ομάδα που άλλη μια χρονιά θα έχει ευρωπαϊκό ματς και το νέο έτος. Εκεί όπου η κλήρωση της 17ης Δεκεμβρίου έφερε αντίπαλο την Ντιναμό Κιέβου, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έκλεισαν τον όμιλο με μηδέν και τρεις βαθμούς, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Αντεπίθεση και υπέρβαση

Αντεπίθεση και υπέρβαση

Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ μεγάλος στόχος για το 2019 είναι το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη.