Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μάθημα» και εξαίρεση ο Πάρντο

«Μάθημα» και εξαίρεση ο Πάρντο
Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019 - 19:01
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πριν από περίπου 3,5 χρόνια ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε με (δικαιολογημένες) τυμπανοκρουσίες την απόκτηση του Φελίπε Πάρντο. Μιλάμε για έναν παίκτη που δεν είχε καλά καλά συμπληρώσει το 25ο έτος της ζωής του και είχε ήδη αρχίσει να εντυπωσιάζει τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Την προηγούμενη σεζόν ήταν βασικός και εντυπωσιακός (35 συμ. 11 γκολ, 9 ασίστ) σε μια σημαντική πορτογαλική ομάδα όπως η Μπράγκα ενώ την ίδια στιγμή λάβαινε αλληλογραφία από την Εθνική Κολομβίας προκειμένου να είναι παρών στις συγκεντρώσεις της. Η χρηματιστηριακή του αξία είχε ήδη εκτοξευθεί στα 7,5 εκατ.ευρώ γι' αυτό και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να βάλει πολύ βαθιά (4 εκατ.ευρώ) το χέρι στην τσέπη για να τον κάνει δικό του.

Σήμερα η Τολούκα από το Μεξικό ανακοίνωσε ότι ο Πάρντο είναι πλέον δικός της και είναι βέβαιο ότι δεν θα βρεθεί φίλος του Ολυμπιακού για να γκρινιάξει γι' αυτή την πώληση. Είναι πραγματικά «εκπληκτικό» πως... κατάφερε αυτός ο παίκτης με το τόσο ενδιαφέρον «πακέτο» και τα αγωνιστικά προτερήματα να φτάσει στο σημείο να συμπληρώνει αποστολές για ματς-αγγαρεία για το Κύπελλο.

Απίθανο δεν είναι; Από το γκολ στο Emirates σ' εκείνο το αξέχαστο 2πλό με την Άρσεναλ ή την εμφάνιση «μπήκα και πήρα μόνος μου το ματς» με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Γ.Καραϊσκάκης» στο χωράφι της Ξάνθης και τον... Άρη Αβάτου. Η χρηματιστηριακή του αξία κατρακύλησε στα 2 εκατ.ευρώ και ο ταχυδρόμος που του έφερνε τις κλήσεις για την Εθνική Κολομβίας μοιάζει να έχει πάθει αμνησία και να ξέχασε παντοτινά το δρόμο για το σπίτι του Φελίπε.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Πάρντο αποτελεί μια στενάχωρη εξαίρεση στον κανόνα που θέλει τον Ολυμπιακό ν' αποτελεί σύγχρονο Μίδα που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός. Και αποτελεί παράλληλα και ένα, ακόμη, μάθημα για όλους (μας).

Ποτέ, μα ΠΟΤΕ, δε γίνεται να είσαι σίγουρος για μια μεταγραφή. Μπορεί να έχει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές, όπως είχε ο Φελίπε όταν ντύνονταν στα ερυθρόλευκα, αλλά την κατάληξη πρέπει να περιμένεις για να τη μάθεις. Γιατί υπάρχει και μια σημαντική παράμετρος (πέρα από την τύχη που επίσης χρειάζεται) που λέγεται: χαρακτήρας.

Ο μέτριος παίκτης θα τα πάει εξαιρετικά αν έχει τον σωστό, ισχυρό και γεμάτο θέληση και επαγγελματισμό, χαρακτήρα. Ο ταλαντούχος θα... πατώσει αν πνευματικά είναι ασθενής και καθόλου ανθεκτικός στην όποια δοκιμασία του παρουσιαστεί.

Διαβάστε επίσης

Στα «ερυθρόλευκα» ο Μπα!

Στα «ερυθρόλευκα» ο Μπα!

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα, υπογράφοντας το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ενώ φόρεσε και τη φανέλα του Θρύλου. Από το καλοκαίρι θα ενσωματωθεί με τους Πειραιώτες.

Η «πρώτη» για το 2019! (pics)

Η «πρώτη» για το 2019! (pics)

Έπιασαν ξανά δουλειά στο Ρέντη οι «ερυθρόλευκοι», «φουλάροντας» τις μηχανές τους ενόψει Ξάνθης.