Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέλο, με γεια το καπέλο (από τον κορυφαίο)!

Μέλο, με γεια το καπέλο (από τον κορυφαίο)!
Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019 - 15:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι Έλληνες διαιτητές βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου. Θα σφυρίξουν αγώνες στη Φινλανδία! Όπως παραδέχθηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Μετρόπολις» συνομιλεί με τον αρχιδιαιτητή της Φινλανδίας, τον οποίο όπως αποκάλυψε έχει φιλοξενήσει στη Ρόδο, για να σφυρίζουν Έλληνες διαιτητές στον τελικό Κυπέλλου. Παράλληλα, δεν διέψευσε ότι υπάρχει σκέψη για πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών. Η σχετική κουβέντα έγινε επειδή ο Σιδηρόπουλος βρίσκεται στη Φινλανδία για λόγους που θα διαβάσετε παρακάτω.

Όμως, με ποια αρμοδιότητα ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι εν ενεργεία διαιτητής, συνομιλεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Φινλανδίας για να πάνε Έλληνες διαιτητές; Σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 50 «η ΚΕΔ ορίζει τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές των διεθνών αγώνων, επίσημων ή φιλικών, που διεξάγονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εφόσον αυτοί δεν ορίζονται από την FIFA ή την UEFA ονομαστικώς».

Αρα, τα ερωτήματα είναι τρία:

Ποιός έδωσε στον Σιδηρόπουλο αυτό τον ρόλο;

Είναι στην ΚΕΔ και δεν το ξέρουμε;

Και από πότε ενημερώνουν οι διαιτητές τους δημοσιογράφους για το τι πλάνα έχουν στα ταξίδια τους;

Ενα σχόλιο μόνο: Μέλο με γεια το καπέλο (από τον κορυφαίο)

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Τάσου Σιδηρόπουλου:

-Γιατί είστε στη Φινλανδία;

«Είμαι για προσωπικούς λόγους και για κάτι συναντήσεις που έχω να κάνω».

-Δεν σφυρίζετε;

«Όχι δεν έχουν αγώνες. Εχουν έναν τελικό Κυπέλλου σε λίγο καιρό και υπάρχει μια σκέψη από ότι έχω μιλήσει με τον αρχιδιαιτητή της Φινλανδίας, ο οποίος ήταν στη Ρόδο που τον είχα φιλοξενήσει, να καλέσει Ελληνες διαιτητές».

-Είναι και πολύ φίλος με τον Περέιρα...

«Έχετε δίκιο».

-Και θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών με τη Φινλανδία.

«Οι Έλληνες έχουν πάει σε δυο παιχνίδια στην Ελβετία. Στη Σαουδική Αραβία που πηγαίνω εγώ δεν υπάρχει πρόγραμμα ανταλλαγής διαιτητών, δεν έχουν καθόλου διαιτητές».

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός μια μεγάλη οικογένεια!

Ο Ολυμπιακός μια μεγάλη οικογένεια!

Μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης έστειλαν Φορτούνης, Τοροσίδης, Χριστοδουλόπουλος, Βούκοβιτς, Σα και Κούτρης παραλαμβάνοντας τις κάρτες Μέλους και Φιλάθλων του Ολυμπιακού.