Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλη δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Μεγάλη δικαίωση Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019 - 17:55
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Κόλαφος για την Σούπερ Λίγκα. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού, που ζητούσε να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και το πρωτάθλημα ξεκινά με τη 16η Αγωνιστική, που περιλαμβάνει το ματς Λεβαδειακός-Ολυμπιακός, ενώ η 15η θα γίνει εμβόλιμη, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Με άλλα λόγια η απόφαση της διοργανώτριας κατέληξε στα σκουπίδια, αφού ήταν παράνομη και ο Ολυμπιακός στην προσφυγή του επικαλέστηκε το άρθρο 22, παράγραφος 6, σύμφωνα με το οποίο η 15η αγωνιστική έπρεπε να γίνει εμβόλιμη. Ετσι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου με τη 16η αγωνιστική.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει πρώτα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (9-10/02), θα ακολουθήσει το εντός έδρας παιχνίδι με τη Διναμό Κιέβου (12/02), μετά θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (17/02) και θα ακολουθήσει η ρεβάνς στο Κίεβο.

Το πραξικόπημα με ...άρωμα ΠΑΟΚ δεν πέρασε στη Λίγκα, ενώ «σύμμαχός» του ήταν και η ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Άρης – Λαμία

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

ΟΦΗ – Πανιώνιος

Λάρισα-Απόλλων

Παναθηναϊκός – Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ

Διαβάστε επίσης

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού

Έτσι διαμορφώνεται η σειρά των αγώνων των «ερυθρολεύκων» ως τα τέλη Φεβρουαρίου. Κάπου θα μπει εμβόλιμη και η 15η αγωνιστική.

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα την 15η αγωνιστική και θα είναι σκάνδαλο αν δεν δικαιωθεί.