Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Καθαρίζει» στο Καραϊσκάκη

«Καθαρίζει» στο Καραϊσκάκη
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019 - 19:09

Η μπάλα δεν πήγε τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια! Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο ματς για το 2019, στο Κύπελλο Ελλάδας, έμειναν στο 0-0 με την Ξάνθη. Σε ένα ματς που είχαν δύο δοκάρια με τον Φορτούνη (11' και 58'), κατοχή μπάλας 62%, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Απέναντι στην ομάδα του Ράσταβατς που κόντρα στον Ολυμπιακό κάνει τα καλύτερά της ματς, αλλά απόψε είχε και την τύχη «σύμμαχό» της. Το θέμα είναι πώς στη ρεβάνς, μετά από δύο εβδομάδες, στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν το εισιτήριο για προημιτελικά του Κυπέλλου.

Κατοχή της μπάλας, δοκάρι, αλλά…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς έχοντας τον έλεγχό του, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Οι «ερυθρόλευκοι» από την εκκίνηση της αναμέτρησης είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο. Ήταν το σημείο που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να απειλήσει και να πάρει το προβάδισμα. Με την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση να είναι για τον Ολυμπιακό. Με το φάουλ του Φορτούνη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς που απλά παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Είναι χαρακτηριστικό πώς στα πρώτα 30 λεπτά η κατοχή της μπάλας ήταν για τον Ολυμπιακό σε ποσοστό 64%, με την Ξάνθη να έχει μόλις 36% στο διάστημα. Πάντως όσο περνούσε η ώρα, η ακριτική ομάδα κέρδιζε μέτρα και πίεζε περισσότερο, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να αντιμετωπίζουν προβλήματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους. Παρόλα αυτά στο 26' η ομάδα του Μαρτίνς θα μπορούσε να φτάσει στο γκολ, αλλά ο Ναουέλ δεν πρόλαβε την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η διαφορά στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ήταν πώς η Ξάνθη επιχείρησε ορισμένα σουτ έξω από την περιοχή, κέρδισε μέτρα, αλλά ουσιαστικά δεν έκανε κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Με τον Ολυμπιακό να ξαναπαίρνει τα ηνία του ματς και να πλησιάζει και πάλι σε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά η πάσα του Γκιλιέρμε για τον Γκερέρο, που ήταν απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, ήταν λίγο πιο δυνατή από ό,τι έπρεπε. Με το ημίχρονο να κλείνει με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ποσοστό 59% σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας.

Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα…

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο ματς, αλλά αυτό που έλειπε ήταν η ουσία. Ένα γκολ! Με τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά σε μια ακόμα περίπτωση. Στο 58' με τον Φορτούνη και πάλι. Αυτή τη φορά ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» σημάδεψε το δοκάρι, το αριστερό, με την κεφαλιά, σε μια ακόμα μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Είναι χαρακτηριστικό πώς ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος ανέβασε κι άλλο την κατοχή της μπάλας, που στο διάστημα ως το 70ό λεπτό ανέβηκε και πάλι πάνω από το 60% (σ.σ.: 61%)!

Ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να κάνει αλλαγές μετά τη μία ώρα του ματς. Αρχικά είχαμε το ντεμπούτο του Γιώργου Μασούρα που πήρε τη θέση του Φετφατζίδη, μετά ο Νάτχο αντί του Καμαρά και οι κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού έκλεισαν με τον Χασάν που αντικατέστησε τον Γκερέρο. Το σκηνικό δεν ήταν διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός στο μισό γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας, πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει την ευκαιρία που έψαχνε. Με τους «ερυθρόλευκους» να μην δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Ζίβκοβιτς.

Αυτό έγινε τελικά στο 81', σε μια φάση που θα μπορούσε ο Νάτχο να σκοράρει μέσα από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε όπως θα ήθελε την μπάλα που κόντραρε και κατέληξε, από καθαρή τύχη, στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Με τον Ολυμπιακό να αυξάνει την πίεση, να ψάχνει το γκολ ως το φινάλε. Αλλά αυτό δεν ήρθε τελικά με το ματς να λήγει ισόπαλο χωρίς τέρματα και όλα πλέον να

Το φιλμ της αναμέτρησης:

11': Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστία του Ζίβκοβιτς.

20': Μακρινό σουτ του Κασά Καμαρά, η μπάλα αναπήδησε στον αγωνιστικό χώρο και ο Σα έδιωξε σε κόρνερ.

33': Σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή, ο Σα είχε τον έλεγχο της φάσης κι έδιωξε σε κόρνερ.

58': Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, κεφαλιά του Φορτούνη, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

63': Το πρώτο σουτ του Μασούρα, από το ύψος της περιοχής, ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε.

78': Σουτ του Κοβάσεβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από την εστία του Ζοζέ Σα.

81': Κόρνερ του Φορτούνη, κεφαλιά-πάσα του Τοροσίδη, με τον Νάτχο να μην βρίσκει καλά την μπάλα από πλεονεκτική θέση.

90'+2: Κόρνερ του Ναουέλ, κεφαλιά του Τοροσίδη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κοβάσεβιτς (16'), Καντά (25'), Κ. Καντά (52') και Μεριά (50'), Νάτχο (84').

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο, Κ. Καμαρά, Κοβάσεβιτς (90'+1 Αλμέιδα), Καντά (59' Μπαριέντος), Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο (85' Μελισσόπουλος), Κάστρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μ. Καμαρά (68' Νάτχο), Γκιλιέρμε, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61' Μασούρας), Φορτούνης, Γκερέρο (75' Χασάν).

Διαβάστε επίσης

Ντεμπούτο για Μασούρα!

Ντεμπούτο για Μασούρα!

Ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου πραγματοποίησε στο ματς με την Ξάνθη την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

«Πάμε παιδιά» (pic)

«Πάμε παιδιά» (pic)

Το μήνυμα του Ομάρ Ελαμπντελαουί προς τους συμπαίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη.