Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τώρα Μέλο, το καλοκαίρι... πίκρα

Τώρα Μέλο, το καλοκαίρι... πίκρα
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 09:02
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Περέιρα απέτυχε και δεν το ξέρει και σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια άποψη (για το πρώτο) έχουν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Οι εξελίξεις δρομολογούνται για το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του, αν και οι υπερκείμενες αρχές εξέτασαν και το ενδεχόμενο να στείλουν κι άλλον ξένο αρχιδιαιτητή που θα έμπαινε ψηλότερα από όλους, όμως ήδη το κόστος για την ΚΕΔ είναι ιλιγγιώδες, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ο Πορτογάλος παίρνει 22.000 ευρώ το μήνα, ο Ισπανός Μάριν 14.000 και λίγο πιο κάτω ο Σουηδός Λίντμπεργκ, Καλύβας, Τριτσώνης, Κουκουλάκης.

Δεν είναι και εύκολη υπόθεση οι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να αδειάσουν τις επιλογές τους. Όμως, είναι λάθος να μένει ο Περέιρα, επειδή το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τέτοια εικόνα που παρουσιάζει η διαιτησία.

Δεν έχει σημασία αν ο Περέιρα πανηγυρίζει για δήθεν πρόοδο, μέχρι και επειδή οι ξένοι διαιτητές (που τους επέβαλε η ΦΙΦΑ και όχι ο ίδιος) πήγαν καλά. Σημασία έχει ότι οι Έλληνες, μέχρι και οι διεθνείς δεν φάνηκαν ικανοί να βγάλουν ένα ντέρμπι, σημασία έχει που 12 ομάδες, είτε ζήτησαν ξένους ρέφερι, είτε έβγαλαν ανακοινώσεις. Σημασία έχει και τι λέει και ο κόσμος, πως η διαιτησία είναι χάλια.

Επί Περέιρα, είναι γενικά αποδεκτό, πως η διαιτησία έκανε βήματα προς τα πίσω, και μόνο που ήρθαν ξένοι διαιτητές. Η πίεση υπάρχει λόγω των ορισμών του και των εξόφθαλμων λαθών. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, ο ίδιος θέλει να συνεχίσει, όμως δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Ηδη η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να φέρουν έναν πιο ισχυρό παράγοντα, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης