Ντουντούκα
Εποχή Κορδόν στο Θρύλο, έρχονται και τα πιο ωραία...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Σκουλάς: Το καλό παιδί της... εξυγίανσης ορίστηκε στον ΠΑΟΚ

Σκουλάς: Το καλό παιδί της... εξυγίανσης ορίστηκε στον ΠΑΟΚ
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 13:02

Ο Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας), με καταγωγή από το Ηράκλειο αλλά με έδρα τον Βόλο, που με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι έχει δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο, είναι ένας από τους διαιτητές που ανέδειξε η «εξυγίανση». Μέχρι και ένωση άλλαξε, είχε πάει στην ΕΠΣ Σερρών, για να ανοίξει την πόρτα της Σούπερ Λίγκας, όμως το κατάφερε όταν επέστρεψε στην ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Κατά σύμπτωση η άνοδός του 33χρονου ρέφερι στη Σούπερ Λίγκα (2017-18) συνέπεσε με την εκλογή του προέδρου της Περικλή Λασκαράκη στην ΕΠΟ, όπου κατέχει τη θέση του ταμία, ενώ βγήκε από την αρχή στον αφρό της ελληνικής διαιτησίας, καθώς την προηγούμενη περίοδο (2016-17), όταν ανέλαβε η... εξυγίανση των Τριτσώνη, Κουκουλάκη είχε οριστεί σε έξι αγώνες. Άρα, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση ότι ο Σκουλάς, με μόλις έναν χρόνο ολοκληρωμένης παρουσίας στη μεγάλη κατηγορία, έγινε διεθνής, κάτι που στους κύκλους της διαιτησίας ήταν γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, αν και οι διεθνείς δηλώθηκαν τον Οκτώβριο στη ΦΙΦΑ, δηλαδή μετά την έναρξη του τρέχοντας πρωταθλήματος! Με άλλα λόγια είχε πάρει το σήμα σπίτι του.

Με βάση τα παραπάνω ο Σκουλάς είναι ή όχι το καλό παιδί της εξυγίανσης; Το απέδειξε και με τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό του Βόλου, οι οποίες, πάλι κατά σύμπτωση, έκαναν τον κύκλο των ΜΜΕ της... εξυγίανσης, προφανώς επειδή άρεσαν αυτά που είπε ότι τάχα οι διαιτητές σφυρίζουν υπό καθεστώς πίεσης. Για την ακρίβεια τον... αποθέωσαν για όσα είπε, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται οι δηλώσεις διαιτητών. Το πιο πιθανό είναι να του έδωσαν άδεια, όμως εδώ έχουμε μια ακόμη σύμπτωση (;), τον ορισμό του Σκουλά στο παιχνίδι της Κυριακής, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, όπου οι φιλοξενούμενοι, μετά τη φυγή του Πρίγιοβιτς και την ήττα από την Παναχαϊκή στην Πάτρα, χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη.

Προέρχεται από ασθένεια

Να ληφθεί υπόψη ότι ο Σκουλάς είχε οριστεί στο παιχνίδι κυπέλλου ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (1-1), που έγινε την περασμένη Τρίτη (08/01), όμως αντικαταστάθηκε «λόγω ασθένειας», όπως μας πληροφόρησε η ΚΕΔ. Αν και προέρχεται από ασθένεια, αυτό δεν εμπόδισε τον Περέιρα να τον ορίσει στο εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, δηλαδή σε ένα σημαντικό παιχνίδι!

Όσον αφορά στη συνέντευξή του η προπαγάνδα πρόβαλε τη δήλωση του Σκουλά ότι γίνεται «ψυχολογικός πόλεμος και οι διαιτητές στοχοποιούνται», τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος στην ομιλία του στο τελευταίο σεμινάριο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ζητήσει να φύγει «όποιος δεν αντέχει». Στην ίδια συνέντευξη παραπονέθηκε ότι «παίρνουμε δέκα σωστές αποφάσεις και αναδεικνύουν τη μία κακή», καταργώντας μέχρι και τη λογική επειδή η «μια κακή απόφαση» μπορεί να ισοδυναμεί με αλλοίωση αποτελέσματος.

Διαβάστε επίσης