Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... κάζο της ΕΠΟ στο Παγκρήτιο!

Το... κάζο της ΕΠΟ στο Παγκρήτιο!
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 - 20:09
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αρχικά προέκυψε αδιέξοδο με το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα φιλοξενηθεί η Εθνική για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Αιτία αποτέλεσε ότι το... μαλλί για τα έργα που χρειάζονται να γίνουν (σκέπαστρο, γεννήτρια, ηλεκτρονικός πίνακας κτλ), προκειμένου να ανταποκριθείς στις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ, δεν ήταν 200.000 ευρώ, όπως σύμφωνα με πληροφορίες, υπολόγιζαν οι ιθύνοντες αλλά 550.000. Έτσι ακολούθησαν ...πολικές θερμοκρασίες, επειδή αποτελεί κοινό μυστικό πως η ΕΠΟ αδυνατεί να καλύψει αυτό το ποσό και παράλληλα έγιναν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο πρώτος υποσχέθηκε βοήθεια στο μέτρο των δυνατοτήτων του. Τελικά τη λύση έδωσε ο Περιφερειάρχης που σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ «ξεμπλόκαρε» το θέμα και άνοιξε ο δρόμος, καθώς υποσχέθηκε ότι θα καλύψει όλο το κόστος.

Η ουσία είναι ότι η ομοσπονδία ξεφτιλίζεται ή αν προτιμάτε ξεφτιλίστηκε. Διάλεξε ένα γήπεδο, το Παγκρήτιο Στάδιο, χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις. Η ίδια «σήκωσε τα χέρια ψηλά», κάτι ...λογικό, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν το ετήσιο μισθολόγιο της ΕΠΟ φτάνει στα 6 εκατ. ευρώ! Ως γνωστόν βασική πηγή εσόδων αποτέλεσε η Εθνική, όμως χωρίς διακρίσεις, λεφτά γιοκ.

Όλα αυτά δείχνουν και την προχειρότητα, με την οποία η ΕΠΟ αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Στην περίπτωση με το Παγκρήτιο, αν και ήταν μονόδρομος, φάνηκε ότι παίρνει αποφάσεις και μετά αναζητεί τις λύσεις (ήλπιζαν και στην ΟΥΕΦΑ αλλά από εκεί πρέπει να το... ξέκοψαν). Όπως λέει η ποδοσφαιρική πιάτσα από το Καραϊσκάκη την πήραν για να γίνει το χατίρι του Σαββίδη που ήθελε η Εθνική να παίξει στην Τούμπα, όμως λογάριαζαν χωρίς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Δυνατά για Λιβαδειά!

Δυνατά για Λιβαδειά!

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του ξέρουν ότι πρέπει να μπουν από το πρώτο λεπτό με το… μαχαίρι στα δόντια.