Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βαβέλ» ο ΠΑΟΚ, «Βαβέλ» και η ΕΠΟ! Τυχαίο;

«Βαβέλ» ο ΠΑΟΚ, «Βαβέλ» και η ΕΠΟ! Τυχαίο;
Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 - 17:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Πύργο της Βαβέλ» θυμίζει η συνεννόηση στον ΠΑΟΚ σχετικά με τα μεταγραφικά θέματα, συμπέρασμα που βγαίνει από δημοσιεύματα. Στο μόνο που συμφωνούν είναι ο Μπεργκ, όμως σε περίπτωση που δεν ξεπεραστεί το εμπόδιο με τη ρήτρα του Παναθηναϊκού, διαφωνούν αν θα πάρουν Έλληνα ή ξένο φορ, επίσης άλλοι θέλουν η ομάδα να πάρει και «εξάρι», άλλοι «οχτάρι» και άλλοι «δεκάρι».

Με άλλα λόγια οι τάσεις είναι διαφορετικές, μια του Ιβάν Σαββίδη (που έχει τον τελικό λόγο για όλα), μια του Γιώργου, μια του Μπράνκο, ενώ υπάρχουν ο Λουτσέσκου και οι σκάουτερ! Μάλιστα, «ιστορία» έγραψαν και τα ταξίδια του Μίχελ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν, ο οποίος τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια ήταν με μια βαλίτσα στο χέρι, έβρισκε παίκτες, μιλούσε με μάνατζερ, όμως ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε παίκτες που εισηγούνταν ο Σλοβάκος!

Πρόκειται για μια κατάσταση που θυμίζει ΕΠΟ, όπου πρόεδρος είναι ο Ευάγγελος Γραμμένος, για τον οποίο ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε ότι είναι «δικός μας». Από τη μια είναι ο «Πύργος της Βαβέλ» των ξένων που έχουν βάλει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Οι τοποτηρητές Βασάλο, Λάκοβιτς, ο υπερσύμβουλος Φούσεκ, η Επιτροπή Παρακολούθησης του Χούμπελ (με τους Βέλα, Ντερβισάι, Γεωργίου). Αυτοί δεν φαίνονται να είναι συνδετικός κρίκος των υπερκείμενων αρχών με την ΕΠΟ, ενώ πρόβλημα υπάρχει και εντός της ομοσπονδίας. Λόγω των δυο τάσεων, παραγόντων προσκείμενων ΠΑΟΚ, ή αλλιώς μπλοκ του βορρά, και αυτών στην ΑΕΚ, η διοίκηση Γραμμένου «δείχνει» υποχρεωμένη να κρατήσει τις ισορροπίες.

Όμως, «συνέπεια» των παραπάνω αποτελεί ότι η ομοσπονδία κατηγορείται ότι απουσιάζει από όλα τα προβλήματα. Πρώτα επικαλούνταν την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, όμως ο πανδαμάτωρ χρόνος άλλα έδειξε!

Διαβάστε επίσης