Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Κόκκινη κάρτα» της ΦΙΦΑ στα σενάρια για Μ. Γκαγκάτση

«Κόκκινη κάρτα» της ΦΙΦΑ στα σενάρια για Μ. Γκαγκάτση
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 - 12:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλο κάζο των... εξυγιαντών! Η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, εμμέσως πλην σαφώς, διαψεύδει τα σενάρια ότι τάχα στηρίζει τον αντιπρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της Σούπερ Λίγκας. «Ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει στήριξη σε υποψήφιο ή υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εντός των ελληνικών ποδοσφαιρικών φορέων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα σενάριο που προώθησαν όσοι πολεμούν τον νυν πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και επιθυμούν να αναβιώσει η συμμαχία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η οποία κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο, φτάνοντας στο σημείο το περσινό πρωτάθλημα να κριθεί στα χαρτιά, ενώ εξαιτίας του εμφυλίου, μεταξύ των δυο μπλοκ (βορρά και νότου, αντίστοιχα) στο Πάρκο Γουδή η διοίκηση της ΕΠΟ είναι ανύπαρκτη, άλλωστε φάνηκε και από την αγωνιστική κατρακύλα της Εθνικής στο Νέισονς Λιγκ .

Επίσης, η Επιτροπή Παρακολούθησης αναφέρει ότι δεν έχει «σχολιάσει καμία πληροφορία σχετικά με την πιθανή έκβαση των πειθαρχικών διαδικασιών», μια απόφαση που αφορά στην έντονη φημολογία ότι η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ με ποινή αποκλεισμού δυο χρόνων από την Ευρώπη. Το δήθεν σχόλιο που αποδόθηκε στον Χούμπελ, αρχικά διέρρευσε στα ΜΜΕ της... εξυγίανσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFΑ μέσω αυτού του δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την ανησυχία της για ορισμένα άρθρα που εμφανίστηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα της κατάστασης και να είναι σε θέση να παρέχουν ολοκληρωμένες εκθέσεις στη FIFA και την UEFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας που έχει ορίσει η FIFA, έχουν επίσης το δικαίωμα να συναντούν τους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Παρακολούθησης επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

- δεν έχει παράσχει, ούτε σχολιάσει καμία πληροφορία σχετικά με την πιθανή έκβαση των πειθαρχικών διαδικασιών, που διαχειρίζονται τα όργανα της UEFA για την άσκηση της Δικαιοσύνης, τα οποία είναι ανεξάρτητα όργανα.

- ποτέ δεν έχει παράσχει και ποτέ δεν θα παράσχει στήριξη σε υποψήφιο ή υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εντός των ελληνικών ποδοσφαιρικών φορέων, όπως στην περίπτωση που επικαλούνται πρόσφατα τα ελληνικά ΜΜΕ, για την προεδρία της Ελληνικής Super League.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης καλεί τους υπεύθυνους για τις λανθασμένες διαρροές και τους ισχυρισμούς στα ελληνικά ΜΜΕ να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες της, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει ανεμπόδιστα, μεταξύ άλλων, να παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, καθώς και του ελληνικού ποδοσφαίρου και να αναφέρει αναλόγως στην FIFA και την UEFA».

Διαβάστε επίσης

Ξεκαθαρίζει του «άσου»

Ξεκαθαρίζει του «άσου»

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα έχει οριστικοποιηθεί η μεταγραφή ποδοσφαιριστή για τα γκολποστ του Ολυμπιακού.