Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Διπλό με μαγκιά και συνεχίζει…

Διπλό με μαγκιά και συνεχίζει…
Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 - 19:08

Δεύτερο ματς μακριά από το «Γ. Καραϊσκάκης» το 2019 για τον Ολυμπιακό και ο στόχος επετεύχθη. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη Λιβαδειά, νίκησαν και στα Γιάννινα, αυτή τη φορά με 2-1. Με μαγκιά και πάθος, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η ουσία είναι το δεύτερο σερί τρίποντο το νέο έτος για τον Θρύλου που κάνει από την πλευρά του αυτό που πρέπει και συνεχίζει…

Ιδανική αρχή, «νεκρό» διάστημα

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την ενδεκάδα που είχε και στην εκκίνηση της αναμέτρησης στη Λιβαδειά. Με τον Ολυμπιακό να ξεκινά καλά και να έχει το πάνω… χέρι στο ξεκίνημα του ματς. Κινητήριος «μοχλός» ο Φορτούνης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, ενώ ξεχώριζαν με την παρουσία του και οι δύο εξτρέμ. Ο Ποντένσε και ο Λάζαρος έκαναν τη διαφορά, ενώ και ο Γκερέρο ήταν κινητικός. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, σε μια φάση που είχε τη… βοήθεια του Σκόνδρα, με την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του αμυντικού του ΠΑΣ, να αλλάζει πορεία και να ξεγελά τον Βελλίδη (0-1). Ένα γκολ που κανονικά θα έπρεπε να δώσει στους «ερυθρόλευκους» ό,τι και στην Λιβαδειά. Τον απόλυτο έλεγχο του ματς και τις βάσεις για μια άνετη νίκη. Αλλά οι «ερυθρόλευκοι» για λίγα λεπτά έχασαν το καθαρό τους μυαλό.

Με αποτέλεσμα να δεχθούν ένα «κρύο» γκολ στους «Ζωσιμάδες». Γιατί ήταν αυτογκόλ από τον Βούκοβιτς, μετά το σουτ του Νικολιά, αυτό που διαμόρφωσε το 1-1 στο 18'. Όλα αυτό κράτησε για λίγα λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός άρχισε και πάλι να βρίσκει ρυθμό. Ήταν το σημείο που οι παίκτες του Μαρτίνς ανέβασαν την απόδοσή τους. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν εκείνα τα στοιχεία που ήθελαν. Κίνηση από τους ακραίους, τον Φορτούνη να ξεχωρίζει και τον ΠΑΣ να παίζει μαζική άμυνα. Ήταν θέμα χρόνου να πάρει και πάλι το προβάδισμα ο Ολυμπιακός, όπως κι έγινε.

Το «χτύπημα» του Λάζαρου και τα σφυρίγματα της... εξυγίανσης

Ο Ολυμπιακός πίεζε συνεχώς από εκεί και πέρα. Αλλά έπεσε πάνω σε έναν διαιτητή, όπως είναι ο Παπαδόπουλος, που είναι ανίκανος. Και εφαρμόζει κανόνες… εξυγίανσης. Σταμάτησε φάση για να δώσει κάρτα και δεν άφησε το πλεονέκτημα υπέρ των «ερυθρολεύκων». Χάρισε δύο κάρτες στον Σιόντη, μια στο 35' και μία 77', με τη δεύτερη να μην δίνει καν φάουλ ενώ έγινε μπροστά του το μαρκάρισμα του παίκτη του ΠΑΣ στον Φορτούνη. Δεν είδε και το πέναλτι στο 83', σε μια φάση που ο Λίλα «γκρέμισε» τον Λάζαρο μέσα στην περιοχή. Αλλά κόντρα σε όλους και σε όλα, ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε.

Στο 37' ο Ποντένσε κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε συστημένη σέντρα για τον Λάζαρο κι εκείνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη (1-2). Ένα γκολ που έφερε και πάλι την… τάξη στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τις πιο σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο γκολ, άλλο εάν αυτό δεν ήρθε τελικά. Έκλεισαν το ημίχρονο με 74% κατοχή μπάλας και το ματς με 70%, από τα υψηλότερα του Ολυμπιακού στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Αλλά το ματς τέλειωσε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κάνει 16 φάουλ και τον ΠΑΣ Γιάννινα 18! Τώρα πώς μπορεί να έχει γίνει αυτό, μια… εξυγίανση το ξέρει!

Το φιλμ της αναμέτρησης:

8' 0-1 Ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική ενέργεια, ξεφεύγοντας από δύο αντιπάλους, έβγαλε τη σέντρα, με τον Σκόνδρα να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

14' Ο Νικολιάς εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Γκιλιέρμε, σούταρε μέσα από την μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού. Η μπάλα κόντραρε πάνω στον Βούκοβιτς, ο οποίος έστειλε και εκείνος άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας.

18' Αντεπίθεση για τον ΠΑΣ με τον Νικολιά να δίνει για τον Παμλίδη, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση μέσα από την περιοχή.

37' 1-2 Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ποντένσε από τα δεξιά, συστημένη σέντρα για τον Χριστοδουλόπουλο και ο Λάζαρος με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

43' Εξαιρετική συνεργασία Κούτρη, Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλου, σουτ του Λάζαρου από θέση αριστερά στην περιοχή, ο Βελλίδης έδιωξε σε κόρνερ

46' Σουτ του Χριστοδουλόπουλου έξω από την περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο ο Βελλίδης στην αριστερή του γωνιά.

62' Μεγάλη φάση για τον Θρύλο. Παράλληλη σέντρα του Κούτρη για τον Χριστοδουλόπουλο που δεν έπιασε καλά το σουτ μέσα από την περιοχή

73' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Πάσα με λόμπα του Γκιλιέρμε για τον Φορτούνη, στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, εκείνος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Βελλίδη.

Ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπουκουβάλα (39'), Νικολιάς (59'), Παμλίδης (72'), Αθανασιάδης (90'+3) και Μπουχαλάκη (23'), Κούτρη (77').

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83' Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65' Αθανασιάδης), Παμλίδης (80' Ξύδας), Κρίζμαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (87' Νάτχο), Ποντένσε (90'+3 Τοροσίδης), Γκερέρο (71' Χασάν).

Διαβάστε επίσης

Το «κάρφωσε» ο Λάζαρος! (pics)

Το «κάρφωσε» ο Λάζαρος! (pics)

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού με πολύ ωραία κεφαλιά, έπειτα από εκπληκτική ενέργεια και σέντρα του Ποντένσε έκανε το 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (τελικό)

ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (τελικό)

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 17:15 τους Ηπειρώτες στους «Ζωσιμάδες» και είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα, παίρνοντας το πολυπόθητο «διπλό». Live στο gavros.gr/NS1.