Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άνετος και ωραίος στους «8»

Άνετος και ωραίος στους «8»
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 - 21:19

Μια ακόμα εμφάνιση κυριαρχίας, μια ακόμα νίκη, μια ακόμα επικράτηση και μια πρόκριση. Όλα αυτά τα έκανε ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-1 και πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Άνετα και ωραία με τον Θρύλο να φτάσει στο... ρελαντί στο στόχο του, παρότι έπαιξε από το 72' με δέκα παίκτες μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Μπουχαλάκη που είχε μυϊκό πρόβλημα. Με τον Σολδάνο να κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα και να δείχνει πώς μπορεί να βοηθήσει. Έκανε ό,τι έπρεπε και τώρα βλέπει το ματς με τον Αστέρα, στην Τρίπολη.

Έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση

Αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Πέδρο Μαρτίνς σε σχέση με αυτή που χρησιμοποίησε στο πρωτάθλημα στα δύο προηγούμενα ματς. Αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε στο ίδιο τέμπο, με την ίδια φιλοσοφία, με τον ίδιο τρόπο. Κυριαρχώντας από το πρώτο λεπτό και ψάχνοντας το γκολ. Ο Νάτχο στο πλευρό του Γκιλιέρμε, με τον Ισραηλινό να δίνει άλλη οντότητα στη μεσαία γραμμή. Η συνεργασία του με τον Βραζιλιάνο ήταν εξαιρετική. Αμφότεροι πέρασαν πολλές κάθετες πάσες στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, οι οποίες έφεραν αρκετές ευκαιρίες, αλλά και το γκολ που πέτυχε ο Ποντένσε στο 29' και το οποίο έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση ισχύος όσον αφορά στην υπόθεση της πρόκρισης.

Ο Μασούρας στην πρώτη του συμμετοχή στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν ιδιαίτερα κινητικός και μέσα στις φάσεις, ενώ και ο Χασάν θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο φινάλε των πρώτων 45 λεπτών, φέρνοντας την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση. Δέκα τελικές σε 45 λεπτά, με τις 7 στο τέρμα και τον Ζίβκοβιτς πρωταγωνιστή καθώς έκανε 6 επεμβάσεις. Κι όλα αυτά με κατοχή μπάλας που έφτασε στο πρώτο ημίχρονο στο 73%, νούμερο αν μη τι άλλο εντυπωσιακό εάν αναλογιστούμε ποιος ήταν ο αντίπαλος. Διότι η Ξάνθη είναι ένα σκληροτράχηλος αντίπαλος.

Εντυπωσιακή εκκίνηση, Σολδάνο και... αναποδιά!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά, όσον αφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Το 1-0 ήταν ένα σκορ που άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να το τελειώσουν γρήγορα. Με το γκολ που σημείωσε ο Χασάν στο 52' για το 2-0. Εκεί τελείωσαν όλα... Το μόνο που είχε απομένει αναπάντητο ήταν το τελικό σκορ της νίκης του Θρύλου. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν κεφάτοι και συνέχισαν να αναζητούν κι άλλο γκολ. Την ίδια ώρα ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε να κάνει αλλαγές γιατί στο μυαλό του είχε και το ματς της Κυριακής, στην Τρίπολη.

Αλλά στάθηκε εν μέρει άτυχος. Έβγαλε από το ματς τους Γκιλιέρμε και Φορτούνη, για να μπουν στη θέση τους οι Μπουχαλάκης και Χριστοδουλόπουλος. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ρυθμό του και στο 61' έφτασε και στο 3-0 «κλειδώνοντας» την πρόκριση. Με τον Πορτογάλο να παραχωρεί τη θέση του στον Σολδάνο, στο 64', με τον Αργεντινό να κάνει το ντεμπούτο του. Αλλά τα πράγματα πήγαν να «στραβώσουν» από το πουθενά. Διότι ο Μπουχαλάκης ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει στο 72' και ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί ως το τέλος με παίκτη λιγότερο. Είχε όμως σωστή τακτική και το μόνο που έκαναν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με το πέναλτι του Μπρίτο στο 75'.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5' Ο Φορτούνης πάτησε την μπάλα για τον Τοροσίδη που σέντραρε, ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

11' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού!

14' Γέμισμα του Νάτχο για τον Μασούρα που έπιασε την κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

15' Σέντρα του Γκιλιέρμε από τα δεξιά, ο Μασούρας έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

29' 1-0 Κάθετη πάσα του Νάτχο για τον Ποντένσε στην πλάτη της άμυνας και ο Πορτογάλος πλάσαρε εύστοχα τον Ζίβκοβιτς.

43' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ποντένσε που κάνει το σουτ, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση!

44' Η μπάλα έφτασε στον Χασάν που γύρισε, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση!

48' Ο Φορτούνης από τα δεξιά γύρισε για τον Νάτχο που έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μια ακόμα μεγάλη επέμβαση!

52' 2-0 Έκρυψαν την μπάλα οι «ερυθρόλευκοι» με τους Φορτούνη και Χασάν και τον «Φαραώ» να εκτελεί τον Ζίβκοβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή.

56' Εξαιρετική ενέργεια του Τσιμίκα από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Χασάν δεν έπιασε καλά το σουτ.

61' 3-0 Γύρισμα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Ποντένσε αξιοποίησε την πάσα και σημάδεψε σωστά από το ύψος του πέναλτι.

75' 3-1 Μείωσαν οι φιλοξενούμενοι με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρίτο.

83' Στην κόντρα ο Ολυμπιακός μετά το κλέψιμο του Σολδάνο που προχώρησε, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

90'+2 Ο Μασούρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από το ύψος της περιοχής μετά την πάσα του Νάτχο, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

Ο διαιτητής Τζοβάρας (Φθιώτιδας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γκιλιέρμε (45'+2), Νάτχο (45'+2), Μιράντα (68') και Λισγάρα (8'), Κασάδο (45'+2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (55' Μπουχαλάκης), Νάτχο, Φορτούνης (58' Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε (64' Σολδάνο), Μασούρας, Χασάν.

ΠΑΟΚ Β': Ζίβκοβιτς, Κοβάτσεβιτς (46' Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56' Κάντα), Κάστρο (68' Ντίρεσταμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά, Σιλά.

Διαβάστε επίσης

Πρόβλημα με Μπουχαλάκη

Πρόβλημα με Μπουχαλάκη

Ο Κρητικός μέσος του Ολυμπιακού αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του, αφού είχε κλείσει τις αλλαγές της.