Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια από τα ίδια: Σερί ορισμό και ο Παπαδόπουλος

Μια από τα ίδια: Σερί ορισμό και ο Παπαδόπουλος
Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019 - 09:15
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Η λογική στη διαιτησία σηκώνει τα χέρια ψηλά, ειδικά όταν έχει να κάνει με κάποιους παρατηρητές αλλά και με τον Περέιρα. Καλή έκρινε τη διαιτησία του Παπαδόπουλου (Μακεδονίας) στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 ο παρατηρητής Θόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας), σερί ορισμό στο παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΑΕΛ του έδωσε ο Πορτογάλος, αν και στο πρωτάθλημα δεν τον χρησιμοποιούσαν συχνά! Απόδειξη ότι για έκτη φορά στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Γκαϊτατζής και η ΚΕΔ, που έχει δικαίωμα αν διαφωνεί με την έκθεση του παρατηρητή, δεν τον τιμώρησαν, ούτε για το πέναλτι που δεν έδωσε στο στο 83', όταν από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Λίλα έριξε κάτω τον Χριστοδουλόπουλο με παρατεταμένο κράτημα, ούτε στο 77' δεν έδωσε φάουλ που του έκανε ο Σιόντης λίγο πριν το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, για το οποίο ο Βαρούχας είπε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι είναι πέναλτι! Τίποτα δεν είδε ο Γκαϊτατζής, τίποτα και ο Περέιρα, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί και η... παράδοση των σερί ορισμών των ρέφερι που αδικούν τον Ολυμπιακό (σ.σ. πάντα αγωνιστική η κριτική).

Παρά τα σοβαρά λάθη του Παπαδόπουλου, ενός διαιτητή που έδειξε ανέτοιμος να σφυρίξει ένα παιχνίδι με δύσκολες φάσεις, ο βαθμός του Γκαϊτατζή, για την απόδοση του διεθνή ρέφερι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, είναι υψηλός. Γενικά απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο, αφού παρά τις κλωτσιές που έριχναν οι παίκτες του ΠΑΣ έβγαλε στο 40' την πρώτη κίτρινη στους γηπεδούχους.

Για να μη μας λένε ότι η διαιτησία του Παπαδόπουλου ήταν καλή, σημειώστε και τα εξής λάθη του: Στο 24' έδωσε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ κατά του Ολυμπιακού, ανακόπτοντας επίθεση. Στο 27' δεν έδειξε κίτρινη στον Τζημόπουλο που ανέκοψε με φάουλ επίθεση του Φορτούνη. Στο 33' καταλόγισε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στην περιοχή του ΠΑΣ. Στο 34' δεν έδωσε φάουλ του Χριστοδουλόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Στο 35' δεν άφησε πλεονέκτημα, ούτε έδειξε την κάρτα στον Σιόντη. Στο 52' έδωσε άουτ αντί για για κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού. Πόσες επιθέσεις λιγότερες έχουμε;

Διαβάστε επίσης

Χαρούμενος ο Χασάν (pic)

Χαρούμενος ο Χασάν (pic)

Ο Αιγύπτιος επιθετικός σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε ως βασικός μετά από τον τραυματισμό του.

Άλλη κλάση…

Άλλη κλάση…

Νάτχο και Γκιλιέρμε απέδειξαν ξανά, την τεράστια ποιότητα τους!