Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο εκλεκτός ρέφερι της... εξυγίανσης στην Τρίπολη

Ο εκλεκτός ρέφερι της... εξυγίανσης στην Τρίπολη
Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 - 17:12
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για τρίτη φορά ορίζεται ο Στέφανος Κουμπαράκης, διαιτητής της ΕΠΣ Θράκης αλλά με καταγωγή από τη Σύρο, σε ματς του Ολυμπιακού. Όπως καταλάβατε ο 31χρονος διαιτητής είναι ο «εκλεκτός» του Περέιρα για το εκτός έδρας παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Αστέρα Τρίπολης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε σφυρίξει τους εντός έδρας αγώνες με τον Λεβαδειακό την 1η αγωνιστική και τον Παναιτωλικό την 12η, όπου δεν έδωσε από ένα πέναλτι σε κάθε παιχνίδι.

Πιο συγκεκριμένα στο 45' του αγώνα με τους Βοιωτούς (1-0) δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, αν και μετά από σέντρα του Πάρντο η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα το απλωμένο χέρι του Ντιόγκο μέσα στην περιοχή. Αντίθετα, στο ίδιο ματς, νωρίτερα (41') σωστά καταλόγισε πέναλτι σε ανατροπή του Φορτούνη. Επίσης, σημειώστε ότι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν τιμωρήθηκε, απόδειξη ότι ορίστηκε τέταρτος, τόσο την 3η, όσο και την 4η αγωνιστική, ενώ την 5η αγωνιστική διαιτήτευσε το ματς Άρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0.

Όσον αφορά στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1, ο Κουμπαράκης δεν είδε την ανατροπή του Ποντένσε από τον Ρότσα, τον οποίο ο παίκτης του Ολυμπιακού προσπάθησε να περάσει, όμως βρέθηκε στο έδαφος, επειδή ο αντίπαλός του τον βρήκε με το σηκωμένο γόνατο στα πλευρά. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για δύσκολη φάση, καθώς στην κανονική ροή δεν φαίνεται τίποτα, όμως με το ριπλέι βγαίνει άλλο συμπέρασμα. Παράλληλα, σωστά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Χαντάκια στο 53' για φάουλ στον Γκερέρο.

Για να συνεχίσουμε την αγωνιστική ανάλυση του ορισμού του διαιτητή στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, ο Κουμπαράκης είναι από τους πιο «εκλεκτούς» διαιτητές της... εξυγίανσης. Στο πρωτάθλημα έγιναν ορισμοί για 17 αγωνιστικές και ο 31χρονος διαιτητής ορίστηκε στις 15, καθώς με αυτό της Κυριακής θα σφυρίξει επτά παιχνίδια, ενώ οκτώ φορές ορίστηκε ως τέταρτος! Ένα άλλο ...ρεκόρ αποτελεί ότι σφύριξε δυο ματς της ίδιας αγωνιστικής (2ης) των ομίλων του Κυπέλλου. Στις 31/10 διαιτήτευσε Απόλλων Λάρισας-ΑΕΚ 0-4, ενώ τον όρισαν και στο εξ αναβολής παιχνίδι Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 1-2. Στο Ηράκλειο άρχισε να τα δίνει όλα υπέρ του ΠΑΟΚ, όταν έγινε το 1-1.

Τέσσερις ανακοινώσεις

Για το Λεβαδειακός-Λάρισα 1-1, οι Θεσσαλοί έβγαλαν... βροχή ανακοινώσεων. Η πρώτη: «Τι θα γίνει; Θα σφυρίξεις κανένα φάουλ; Στα χτυπήματα από πίσω και με τα δύο πόδια θα βγάλεις καμιά κίτρινη; Είμαστε παλιοί και καταλαβαίνουμε... Πότε θα πάρει κόκκινη ο Καραχάλιος;» Η δεύτερη: «Μπροστά σου γίνονται τα χτυπήματα... Αυτοί δεν παίζουν μπάλα, παίζουν ξύλο!». Η τρίτη: «Τι κλωτσιά είναι αυτή μπροστά σου; Τον έκοψε στη μέση...». Η τέταρτη: «Πότε θα δώσεις φάουλ έξω από την περιοχή; Νέο Λάμπρου βρήκαμε... Πόσες επιθέσεις θα τους δώσεις ακόμα;»

Διαβάστε επίσης