Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χαίρεσαι να βλέπεις αυτήν την ομάδα»

«Χαίρεσαι να βλέπεις αυτήν την ομάδα»
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019 - 15:32

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Πάντος, το μεσημέρι της Παρασκευής. Πλέον είναι προπονητής και με το ρόλο του αυτό, πλέον, μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα στον Sport24Radio 103,3. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακού. Αναλυτικά όσα τόνισε ο Βετεράνος αμυντικός του Ολυμπιακού και πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου των Ακαδημιών του Θρύλου για…

-τη φετινή ομάδα: «Είναι γεγονός ότι υπήρχαν συχνές αλλαγές στον Ολυμπιακό κάτι που δεν βοηθούσε να φτιαχτεί ο κορμός της ομάδας. Αυτό δείχνει να το ξεπερνάει η ομάδα και να βγάζει αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό δεν δείχνει να είναι θέμα μόνο του Ολυμπιακού αλλά όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

-το χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού: «Το χαρακτηριστικό του Ολυμπιακού είναι ένα παιχνίδι κατοχής που «πατάει» τον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό. Ο Μαρτίνς έχει φέρει μία ηρεμία και σε αυτό βοήθησε το παιχνίδι και η πρόκριση με τη Μίλαν. Χαίρεσαι να βλέπεις αυτήν την ομάδα».

-τον Πέντρο Μαρτίνς: «Κατάφερε και βγήκε δυνατός ο Μαρτίνς. Διαχειρίστηκε άψογα την ομάδα που πλέον παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο με πίεση, transition και παίκτες που έχουν αλλάξει το αγωνιστικό τους στυλ. Πρέπει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια και να χτιστεί ο κορμός ώστε η ομάδα να γίνει ακόμη καλύτερη στη συνέχεια. Οι παίκτες χαίρονται όταν παίζουν και αυτό οφείλεται στο καλό κλίμα των αποδυτηρίων».

-τα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε που τον είχε ξεχωρίσει: «Για εμένα ο κ. Βαλβέρδε δεν είναι απλά ο προπονητής αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος. Κάθε φορά που μιλάμε το κλίμα είναι πάντα ευχάριστο. Αγωνιστικά επειδή ήταν από τους πρώτους Ισπανούς που είχαν έρθει στην Ελλάδα, είχα τα χαρακτηριστικά ν” ανταποκριθώ στο transition που του άρεσε. Έφερε πολλά καινούργια πράγματα. Σε ένα φιλικό με την Τβέντε όπου χάναμε από πολύ νωρίς, γινόταν ένα… μπάχαλο σε αυτά που μας ζητούσε και προσπαθούσαμε να κάνουμε. Ήθελε χρόνο για να καταλάβουμε γι’ αυτό είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα. Η φιλοσοφία του ήταν εντελώς διαφορετική. Από κει και έπειτα βλέπετε ακόμα και τώρα που μπορούμε να κοιτάζουμε στα μάτια τους αντιπάλους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

-την προσαρμογή του: «Είχα περάσει από πολλές θέσεις και μπορούσα να προσαρμοστώ πιο εύκολα στις νέες συνθήκες. Με ομάδες που είχαν ρυθμό αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Η άμυνα θέλει ομαδική προσπάθεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα σε αγώνες με μεγάλες ομάδες ακόμα και όταν δεν εξελίχθηκαν καλά όπως το ματς με τη Γιουβέντους. Μέχρι τότε είχαμε παρουσιάσει καλή εικόνα αλλά εκεί… έσβησαν τα φώτα, δεν μας πήγε τίποτα καλά».

-την θητεία του στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Γνώμονας μου είναι το ποδόσφαιρο και τότε του Ολυμπιακού αφού δούλευα εκεί. Ήθελα να βοηθήσω το ποδόσφαιρο και τίποτα άλλο γιατί ζω από εκεί».

-τη σύγκριση Τζιοβάνι-Ριβάλντο: «Η διαφορά είναι η αποτελεσματικότητα και η ουσία. Ο Ριβάλντο θα μπορούσε να θυσιάσει το θέμα για την ουσία. Ο Τζιοβάνι ήταν εραστής της μπάλας, έκανε τρομερά πράγματα. Επίσης ήταν καταπληκτικό παιδί. Δεν ξεχωρίζω κάποιον από τους δύο, για μένα εμβληματική μορφή ήταν ο Τζόρτζεβιτς γιατί σημασία δεν έχει μόνο να βρεθείς στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς».

-τον Τζιοβάνι μετά τον τραυματισμό του: «Ήταν πολύ καλός για να δημιουργήσει. Ίσως ο τραυματισμός τον έφερε πίσω, ίσως ο ανταγωνισμός δεν ήταν τόσο μεγάλος για να δουλέψει παραπάνω αλλά είμαστε τυχεροί που τον ζήσαμε από κοντά».

-τα πλάγια μπακ του Ολυμπιακού: «Τα παιδιά στέκονται πάρα πολύ καλά και είναι σύγχρονα μπακ και ο Ομάρ και ο Κούτρης και ο Τσιμίκας που τον είχαμε τόσα χρόνια στο Ρέντη».

Διαβάστε επίσης

Αμφίβολος ο Καμαρά

Αμφίβολος ο Καμαρά

Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πώς ο Αφρικανός μέσος ίσως δεν αγωνιστεί με τον Πανιώνιο. Λογικά θα είναι έτοιμος ο Μπουχαλάκης.