Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάλι μαγεία και τεσσάρα κόντρα και στον προκλητικό Κοτσάνη!

Πάλι μαγεία και τεσσάρα κόντρα και στον προκλητικό Κοτσάνη!
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2019 - 21:24
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Η ομαδάρα με τα κόκκινα έκανε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση. Αυτή τη φορά την… πλήρωσε ο Πανιώνιος. Το σκορ σταμάτησε στο 4-0, αλλά ήταν λίγο βάσει της εικόνας του ματς. Ένας Ολυμπιακός που χαίρεσαι, απολαμβάνεις, γουστάρεις να τον βλέπεις. Έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και δεν σταματά! Μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Εκεί που θα φανεί ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Κυριαρχία χωρίς γκολ

Το ματς με τον Πανιώνιο δεν ξεκίνησε για τον Ολυμπιακός όπως θα ήθελε. Τι εννοούμε; Πώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς, την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τους έλειψε το γκολ. Ένα γκολ που θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίς μεν, αλλά λόγω Κότνικ δεν ήρθε δε! Η επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς να αλλάξει σύστημα και από το κλαστικό, για φέτος, 4-2-3-1, επέλεξε το 4-4-2 με Χασάν και Γκερέρο. Η δική τους συνεργασία δεν απέδωσε όπως περίμενε ο Πορτογάλος τεχνικός. Συν τοις άλλοις, ο Καμαρά δεν είχε ρυθμό, εμφανώς επηρεασμένος από το διάστημα της απουσίας του. Με αποτέλεσμα ο Νάτχο να παίζει πιο πίσω και να μην βοηθά τόσο πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και ο τραυματισμός του Ομάρ στο 14' με τον Νορβηγό να αποχωρεί και τον Τοροσίδη να μπαίνει τη θέση του.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, φάσεις έβγαλε. Είχε 10 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, όσες δηλαδή κάνει κατά μέσο όρο τον τελευταίο καιρό στα περισσότερα ματς. Εκ των οποίων οι οκτώ (8) στο τέρμα. Αλλά έπεσε πάνω στον Κότνικ που έκανε το παιχνίδι της… ζωής του! Οκτώ μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0). Κι από την άλλη, είχαμε και το μεγάλο λάθος του Βούκοβιτς, με τον Ουμάρ Καμαρά να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Σα, αλλά ο Πορτογάλος έκανε μεγάλη επέμβαση και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στη μοναδική στιγμή που απείλησε ο Πανιώνιος. Με τον Ολυμπιακό να έχει 66% κατοχή μπάλας, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε την ουσία.

Ερυθρόλευκο πάρτι κόντρα στο «μπλόκο»!

Η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί. Στο πρώτο 20λεπτο και πάλι η τύχη τους γύρισε την πλάτη σε αρκετές περιπτώσεις. Με τον Κότνικ να είναι πλέον θεατής, αλλά την μπάλα να μην μπαίνει μέσα. Από την άλλη, ο Κοτσάνης συνέχισε το… σόου του! Στο 51' δεν είδε το χέρι του Ντομίνγκες μέσα στην περιοχή, ενώ όλη την ώρα ήταν σε άλλο… μήκος κύματος. Δεν έβλεπε φάουλ, οι υποδείξεις του ήταν με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ επέτρεψε τις καθυστερήσεις των παικτών του Πανιωνίου και τα πεσίματά τους όλη την ώρα. Όμως, ήταν θέμα χρόνου! Να μπει το πρώτο!

Από τη στιγμή που ήρθε το γκολ, το πρώτο από τον Χασάν, το ματς θα έπαιρνε την τροπή που πήρε. Ήταν προδιαγεγραμμένο το μέλλον, η συνέχειά του. Άπαξ και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, η συνέχεια ήταν εκπληκτική. Μέσα σε 17 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν άλλα τρία γκολ για να φτάσουν σε έναν ακόμα θρίαμβο με 4-0. Και Χασάν και Γκερέρο και Λάζαρο είχε το «μενού». Το δε γκολ του Βούκοβιτς ήταν το «κερασάκι» σε αυτή τη μαγική εμφάνιση. Ένα ακόμα 4-0, μια ακόμα εκπληκτική εικόνα από τον Θρύλο που έκανε ό,τι ήθελε τον αντίπαλό του.

Με τον Κότνικ να τελειώνει το ματς με 12 επεμβάσεις, στα 16 σουτ που του έγιναν! Σκεφτείτε να μην ήταν κι αυτός! Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες τελικές από το πρώτο, 12 έναντι 10 και τις ίδιες στο τέρμα (8). Δεν άφησε τον Πανιώνιο να πάρει… ανάσα και έκλεισε το ματς με κατοχή μπάλας που έφτασε το 70% από το 66% του πρώτου μέρους.

Το φιλμ της αναμέτρησης:

5' Εξαιρετική κίνηση του Λάζαρου μέσα στην περιοχή, μετά την πάσα του Ποντένσε, έκανε περιστροφή γύρω από το σώμα του, αλλά ο Κότνικ με μεγάλη επέμβαση κράτησε την εστία του ανέπαφη!

8' Εξαιρετικός συνδυασμός ανάμεσα σε Χασάν και Λάζαρο, ο Κότνικ με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Χριστοδουλόπουλου.

10' Τετ-α-τετ για τον Πανιώνιο με τον Καμαρά, ο Σα με μεγάλη επέμβαση αποσόβησε το 0-1.

22' Σουτ του Γκερέρο μέσα από την περιοχή, έδιωξε με τα πόδια ο Κότνικ!

28' Φάση διαρκείας με τον Κούτρη να κερδίζει την μπάλα, αλλά έπιασε το σουτ με το δεξί και ο Κότνικ απέκρουσε ξανά!

36' Σουτ του Λάζαρου, έδιωξε ασταθώς ο Κότνικ και ο Κοτσάνης υπέδειξε στη συνέχεια φάουλ του Γκερέρο στον Κοτσάνη και σταμάτησε τη φάση!

43' Ψηλοκρεμαστή πάσα του Τοροσίδη για τον Ποντένσε στον κενό χώρο, αυτό μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, γύρισε την μπάλα για τον επερχόμενο Λάζαρο, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κότνικ!

45' Το εκτέλεσε απευθείας ο Λάζαρος, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κότνικ στο δεξί του «παραθυράκι»!

61' Ο Χασάν θέλησε να βγει σε θέση βολή, με τον Σταυρόπουλο να τον πιέζει κι εκείνος να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση!

63' Σέντρα του Κούτρη από τα αριστερά, σουτ στην κίνηση του Λάζαρου, άγαλμα ο Κότνικ, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του!

65' Κόρνερ του Νάτχο, κεφαλιά του Τοροσίδη, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κότνικ.

69' 1-0 Ο Νάτχο πάσαρε στον Ποντένσε, εκείνος τον κάθετη πάσα για τον Τοροσίδη που έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Χασάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα

71' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκερέρο, η μπάλα λίγο πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Κότνικ!

74' 2-0 Σέντρα του Κούτρη από τα δεξιά, ο Γκερέρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ!

79' 3-0 Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Λάζαρο, που το κέρδισε καθώς τον ανέτρεψε ο Τσιλούλης!

82' Σουτ του Ντίας από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με τις γροθιές ο Κότνικ.

86' 4-0 Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Βούκοβιτς θα σκοράρει με σουτ στην κίνηση.

Ο διαιτητής Κοτσάνης (Δράμας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Νάτχο (57'), Βούκοβιτς (64), Χριστοδουλόπουλο (69) και Κόρμπο (37'), Ο. Καμαρά (57'), Παπαγεωρίου (71'), Τσιλούλης (78').

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί (14' Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μ. Καμαρά, Νάτχο, Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (80' Ντίας), Γκερέρο, Χασάν (83' Σολδάνο).

Πανιώνιος: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κόρμπος (55' Μανθάτης), Μακρύλλος, Σιντί Αλί, Τσιλούλης, Ο. Καμαρά (75' Μίκο).

Διαβάστε επίσης

Συγκινητικός ο Λάζαρος!

Συγκινητικός ο Λάζαρος!

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αφού έκανε το 3-0 κόντρα στον Πανιώνιο, κατευθύνθηκε προς τον κόσμο του Θρύλου, αφιερώνοντας το γκολ του στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7.

Το «καθάρισε» ο Γκερέρο! (vid)

Το «καθάρισε» ο Γκερέρο! (vid)

Ο Ισπανός επιθετικός με υπέροχη κεφαλιά έπειτα από ασίστ του Κούτρη έκανε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για τον Θρύλο.

Ντεμπούτο για Ζιλ Ντίας

Ντεμπούτο για Ζιλ Ντίας

Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε στο ματς με τον Πανιώνιο την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.