Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πετάνε… φωτιές τα «βέλη» της άμυνας!

Πετάνε… φωτιές τα «βέλη» της άμυνας!
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 09:01
Αρθρογράφος: Δημήτρης Κρούσκος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΥΣΚΟΣ

Πολύτιμες λύσεις από την άμυνα και πιο συγκεκριμένα από τους μπακ της ομάδας στο σκοράρισμα συνεχίζει να έχει ο Ολυμπιακός, κάτι το οποίο φάνηκε και στο ματς με τον Πανιώνιο.

Τα «βέλη» της «ερυθρόλευκης» άμυνας στον αγώνα με τους «κυανέρυθρους» είχαν συμβολή στα 3 από τα 4 γκολ της ομάδας, με τον Τοροσίδη να μετράει δύο ασίστ και τον Κούτρη μία, οδηγώντας τον Θρύλο σε ακόμη μία εμφατική νίκη.

Πλέον, μετά από αυτά τα τρία γκολ οι μπακ του Θρύλου έχουν συμμετοχή στα 17 γκολ των «ερυθρόλευκων» σε όλη τη σεζόν. Ένας αριθμός αρκετά μεγάλος αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για αμυντικούς.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή στα περισσότερα γκολ από τους μπακ των Πειραιωτών έχει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος έχει σημειώσει 2 γκολ, μετρώντας και 4 ασίστ. Από εκεί και πέρα, ακολουθεί ο Βασίλης Τοροσίδης με 3 γκολ και 2 ασίστ.

3 ασίστ έχει ο Λεονάρντο Κούτρης και 2 ασίστ ο Τσιμίκας, χωρίς, όμως να έχουν καταφέρει να σκοράρουν κάποιο τέρμα. Τέλος, 1 ασίστ έχει και ο Μασούρας, ο οποίος έχει δοθεί δανεικός στον Πανιώνιο.

Συνολικά, λοιπόν, οι μπακ του Θρύλου έχουν συμμετοχή στα 17 γκολ από τα 65 που έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ποσοστό 26,15%.

Διαβάστε επίσης

Ημέρες 2014 για τον Θρύλο!

Ημέρες 2014 για τον Θρύλο!

Μετά από μια πενταετία ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο σερί νίκες, σκοράροντας τουλάχιστον 4 φορές σε κάθε ματς και χωρίς να δεχθεί γκολ.

Ηρεμία και πίστη στο πλάνο

Ηρεμία και πίστη στο πλάνο

Ο Πέδρο Μαρτίνς άργησε να κάνει τη 2η αλλαγή (σ.σ.: η πρώτη ήταν αναγκαστική), καθώς έβλεπε πώς η ομάδα του έπαιζε όπως έπρεπε.