Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μίλησαν» και οι δύο σέντερ φορ!

«Μίλησαν» και οι δύο σέντερ φορ!
Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019 - 16:37
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Το σύστημα του Ολυμπιακού θέλει τον Πέδρο Μαρτίνς να βάζει συνήθως στην ενδεκάδα μόλις έναν επιθετικό. Εξάλλου, το κλασικό φετινό σύστημα του Πορτογάλου τεχνικού είναι το 4-2-3-1. Κόντρα στον Πανιώνιο, λόγω και των απουσιών, επέλεξε το 4-4-2. Χασάν και Γκερέρο μαζί στην ενδεκάδα και αυτό απέδωσε. Ο Ολυμπιακός πήρε γκολ και από τους δύο.

Ο «Φαραώ» ήταν αυτός που αξιοποίησε την ασίστ του Τοροσίδη κι άνοιξε το σκορ (1-0) στο 69', ενώ ο Ισπανός με μια εξαιρετική κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κούτρη, έδωσε... αέρα δύο γκολ στον Θρύλο (2-0) στο 75'. Αμφότεροι πέτυχαν γκολ, ενώ είχαν σε γενικές γραμμές καλή συνεργασία και δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του Πανιωνίου.

Το πιο σημαντικό είναι πώς ο Πέδρο Μαρτίνς έχει δουλέψει και εναλλακτικά πλάνα, όσον αφορά στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης, τα οποία αποδίδουν. Ειδικά όταν σε ένα ματς αγωνίζονται δύο επιθετικοί και πετυχαίνουν γκολ και οι δύο.

Διαβάστε επίσης

Μαγεία ξανά στο Ναό! (vid)

Μαγεία ξανά στο Ναό! (vid)

Δείτε από μία άλλη ματιά την τεσσάρα του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο σε ακόμη μία «ερυθρόλευκη» παράσταση στο «Γ. Καραϊσκάκης».