Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ματσάρα» και φουλ για ημιτελικά...

«Ματσάρα» και φουλ για ημιτελικά...
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 - 18:53

Στις 28 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός θα σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά ουσιαστικά την εξασφάλισε από απόψε. Αν και έδωσε αμυντικά δικαιώματα, επιτρέποντας στη Λαμία να πετύχει τρία γκολ, έβαλε άλλα τόσα και θα μπορούσε να είχε τα διπλάσια στον πρώτο προημιτελικό στην πόλη της Φθιώτιδας. Το τελικό 3-3 είναι που στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στην «4άδα» του θεσμού.

Δικό του ματς, κυρίαρχος και... πίσω στο σκορ!

Ένα ματς περίεργο ήταν αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους, ενώ Σολδάνο και Ντίας έκαναν ντεμπούτο στο βασικό σχήμα. Ειδικά ο Αργεντινός που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις κι έδειξε κινητικός, τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά. Αλλά ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 2-1 και ενώ η Λαμία είχε μόλις μια τελική στο τέρμα! Απίστευτο; Κι όμως αληθινό. Η Λαμία πέτυχε ένα γκολ νωρίς σε μια φάση που ο Τσούκαλος έκανε το σουτ αμαρκάριστος από το ύψος της περιοχής (9', 1-0). Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς ανήκε ολοκληρωτικά στους «ερυθρόλευκους».

Σε ένα πρώτο 45λεπτο μα κατοχή μπάλας που έφτασε στο 72%, με 10 τελικές, εκ των οποίων οι τρεις στο τέρμα. Αλλά τι τρεις! Η μία καλύτερη από την άλλη για γκολ. Η πρώτη ήρθε από τον Ντίας για το 1-1 στο 12'. Από εκείνο το σημείο και μετά, για σχεδόν 20 λεπτά, η ομάδα του Ολυμπιακού κυριάρχησε απόλυτα. Με τρεις τεράστιες ευκαιρίες, σε τετ-α-τετ, με τον Χασάν (20'), τον Ζιλ Ντίας (26') και τον Μασούρα (29'). Το 1-2 δεν έγινε και από το πουθενά η Λαμία πήρε το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Μπουχαλάκη στο 31'. Από το πουθενά, ο Θρύλος βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ ο Σκουλάς έδινε... ρεσιτάλ με τις αποφάσεις του, κυρίως αυτές που ήταν ξεκάθαρες και δεν τις καταλόγισε. Εντελώς... τυχαίο! Όλες εις βάρος του Ολυμπιακού.

Ανατροπή σε 10 λεπτά, αλλά έδωσε ξανά δικαιώματα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα 16 λεπτά κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Ήταν το διάστημα που όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσα, αλλά έκανε και ανατροπή στο σκορ. Από το 2-1 του ημιχρόνου στο 2-3 του 61ου λεπτού. Ο Σολδάνο ήταν εξαιρετικός, μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ και ο Μασούρας ανέβασε την απόδοσή του. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που αξιοποίησε την πάσα του διεθνή Έλληνα εξτρέμ για να ισοφαρίσει στο 51' και στο 61' ήταν αυτός που με την κεφαλιά-πάσα στον Χασάν, έφτιαξε το τρίτο γκολ με τον «Φαραώ» να την αξιοποιεί και να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-3). Το ματς ήταν πλέον στα μέτρα του Ολυμπιακού, με δεδομένο ότι είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ, σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Αλλά μια ακόμα στιγμή αδράνειας στην άμυνα, μια ακόμα φάση που ο Ολυμπιακός έδωσε δικαίωμα, έδωσε τη δυνατότητα στη Λαμία να σκοράρει εκ νέου και να ισοφαρίσει σε 3-3. Από εκείνο το σημείο και μετά, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύ βαρύς από τη βροχή, τη Λαμία να παίζει για να κρατήσει το 3-3 και την κούραση να είναι εμφανής, ο ρυθμός έπεσε. Σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να παίξει όπως πάντα, δεν ήταν εύκολο να έχει ταχύτητα στο παιχνίδι του. Ο Σκουλάς εν τω μεταξύ συνέχισε να δίνει... ρεσιτάλ με τις αποφάσεις του. Λες και τα έβλεπε από άλλη οπτική γωνία.

Με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει η δύναμη, οι σκληρές «μονομαχίες» και να μην μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν αυτά που θα ήθελαν. Ο Μαρτίνς έκανε ορισμένες δοκιμές, όπως τη συνύπαρξη Κούτρη-Τσιμίκα στην αριστερή πτέρυγα, το δίδυμο Γκερέρο-Σολδάνο στην επίθεση, ενώ στο φινάλε έδωσε μερικά λεπτά και στον νεαρό Βοΐλη. Και το ματς να ολοκληρώνεται με την ευκαιρία του Γκερέρο...

Το φιλμ της αναμέτρησης:

2' Απομάκρυνε προσωρινά ο Μεριά, νέο γέμισμα του Σκόνδρα, κεφαλιά του Καρυπίδη, η μπάλα πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

9' 1-0 Συρτό σουτ από τον Τσούκαλο, ο Χουτεσιώτης δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του.

12' 1-1 Πάσα του Τσιμίκα και για τον Σολδάνο, σέντρα του τελευταίου από τα αριστερά, ο Χασάν άφησε την μπάλα να περάσει και ο Ζιλ Ντίας «εκτέλεσε» τον Σαράνοφ!

20' Μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Τσιμίκα που γύρισε την μπάλα για τον Χασάν, ο οποίος βιάστηκε και δεν έπιασε καλά το σουτ!

26' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Σέντρα του Μασούρα, κεφαλιά-πάσα του Σολδάνο για τον Ζιλ Ντίας που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με τα πόδια!

29' Νέα μεγάλη φάση. Σέντρα του Ζιλ Ντίας, κεφαλιά-πάσα του Σολδάνο, ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, μέσα αριστερά στην περιοχή, πλάσαρε με τον Σαράνοφ να κάνει μια ακόμα σπουδαία επέμβαση!

32' 2-1 Σέντρα του Πίτι από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης στην προσπάθεια του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

40' Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν την μπάλα, ο Μασούρας έπιασε το σουτ από μακριά, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σαράνοφ.

51' 2-2 Ο Μασούρας κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Σολδάνο με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2!

60' Ατομική ενέργεια του Ζιλ Ντίας, σούταρε και ο Σαράνοφ απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο!

61' 2-3 Ψηλοκρεμαστή πάσα του Καμαρά, κεφαλιά-πάσα του Σολδάνο για τον Χασάν που βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε!

62' 3-3 Σέντρα του Βασιλαντωνόπουλου από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσούκαλο, που σούταρε με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Μεριά και να καταλήγει στα δίχτυα του Χουτεσιώτη.

67' Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Πίτι, έδιωξε ο Χουτεσιώτης.

90'+3 Σουτ του Γκερέρο έξω από την περιοχή, ο Βασιλαντωνόπουλος έβαλε την κόντρα και παραχώρησε το κόρνερ.

Ο διαιτητής Σκουλάς έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Σκόνδρα (68'), Μπουλούλη (75') και Μιράντα (31'), Ζιλ Ντίας (53'), Καμαρά (90'+1).

Λαμία: Σαράνοφ, Ασίγκμπα (46' Βασιλαντωνόπουλος), Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Μπουλούλης, Σκόνδρας, Ασούμπερ, Πίτι, Τομάς (67' Μπερτόλιο), Τσούκαλος (72' Καραμάνος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μεριά, Μιράντα, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Ζιλ Ντίας (73' Κούτρης), Χασάν (66' Γκερέρο), Σολδάνο (90' Βοΐλης).

Διαβάστε επίσης