Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... καραμπόλα είναι τριπλή

Η... καραμπόλα είναι τριπλή
Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019 - 23:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Περασμένα μεγαλεία για τον Σιδηρόπουλο και παράλληλα για την... εξυγίανση. Πριν από τρία χρόνια, ο διεθνής ρέφερι παρουσιάζονταν ως... κορυφαίος Ελληνας διαιτητής και η τότε ΚΕΔ δεχόταν επιθέσεις επειδή δεν τον έβαζε στα ντέρμπι. Μάλιστα, ο Κοντονής είχε παρέμβει στον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη για να οριστεί στον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός (2-1), τον οποίο είχε αναβάλει, επειδή δεν είχε οριστεί μαζί με τους βοηθούς του!

Επίσης, σύμφωνα με τότε ρεπορτάζ που δεν διαψεύστηκε στον περσινό τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήθελε τον Σιδηρόπουλο και η ΑΕΚ τον Παπαπέτρου, με αποτέλεσμα να έρθει ο Ισπανός Μπορμπαλάν. Το σημειώνουμε επειδή πλέον ο διεθνής ρέφερι, αν και ανήκει στην ελίτ κατηγορία της UEFA, δεν θεωρείται κοινής αποδοχής.

Με το πέρασμα του χρόνου τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Ο Σιδηρόπουλος αλλοίωσε το αποτέλεσμα του προχθεσινού προημιτελικού Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1, μην καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στο χέρι του Χουλτ στο 29', όμως το χειρότερο είναι ότι στο 82' ο Καρασαλίδης ανέτρεψε τον Αλμπάνη και ο... κορυφαίος έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, καθώς η παράβαση είναι εκτός περιοχής (σ.σ. δείτε τη φωτογραφία).

Η συγκεκριμένη διαιτησία έχει πολλές παρενέργειες. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει κορυφαίος Σιδηρόπουλος, δεν υπάρχει ούτε... εξυγίανση (το κατάλαβε μέχρι και ο Σπανός!), ενώ η διαιτησία του θα έχει επιπτώσεις σε όλους τους Ελληνες ρέφερι. Η ΚΕΔ προσανατολίζεται να φέρει ξένους διαιτητές για περισσότερα ματς, ειδικά σε αυτά που κρίνουν τους στόχους των ομάδων. Ακόμη, στο σεμινάριο των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας που θα γίνει μεσοβδόμαδα οι Ελληνες διαιτητές ετοίμαζαν διαμαρτυρία στον Περέιρα επειδή θεωρούν εαυτούς θιγμένους με το να έρχονται ξένοι στα ντέρμπι!

Διαβάστε επίσης