Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο... λαβύρινθος της ΕΠΟ και ο Φούσεκ

Ο... λαβύρινθος της ΕΠΟ και ο Φούσεκ
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 - 08:59
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Τσέχος παράγοντας για άλλα ήρθε και άλλες αρμοδιότητες έχει αναλάβει μέσα σε μια ΕΠΟ που μοιάζει με λαβύρινθο. Ο λόγος φαίνεται να είναι ξεκάθαρος, καθώς η διοίκηση Γραμμένου φαίνεται να είναι ανύπαρκτη.

Όταν η FIFA ανακοίνωσε επίσημα τον διορισμό του 56χρονου Πετρ Φούσεκ στην ΕΠΟ, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα έχει καθήκοντα τη βελτίωση της εσωτερικής δομής και οργάνωσής της για τους επόμενους 12 μήνες. Παράλληλα τον είχαν χαρακτηρίσει και ως «ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα», ή όσοι ήθελαν να γίνει περισσότερο κατανοητός ο ρόλος του τον ανέφεραν ως «υπερσύμβουλο».

Πλέον, ο Φούσεκ είναι και... «υπερπρόεδρος». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος δεν πάει πουθενά χωρίς τον Τσέχο, καθώς πήγαν μαζί μέχρι και στην εκλογική ΓΣ της UEFA στην Ιταλία, συναντούν τον Βασιλειάδη, μέχρι και την αντιπροσωπεία των ρέφερι (Σιδηρόπουλο, Παπαπέτρου, Παπαδόπουλο) που ήθελε να πάρει το... πράσινο φως για τη δημιουργία σωματείου, που δεν θα είναι συνδικαλιστικό! Παράλληλα, αν και δεν ανακοινώθηκε τέτοιου είδους αρμοδιότητα, ο Τσέχος όχι μόνο έδωσε το παρών σε σεμινάρια διαιτησίας μέχρι που μίλησε κιόλας στους διαιτητές.

Εκείνο το οποίο δεν έχει φανεί ακόμη, παρότι βρίσκεται στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουλίου 2018 και παρότι ανακοινώθηκε ότι θα υποβάλει μηνιαίες εκθέσεις στην FIFA, είναι κάποια αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να προκύπτει από την παρουσία του. Δηλαδή, να έχει αλλάξει κάτι με συγκεκριμένη εισήγησή του. «Μην βιάζεστε. Στις υπηρεσίες της ΕΠΟ έχουν αλλάξει κάποια πράγματα, έχουν γίνει κινήσεις. Από κει και πέρα, ο ίδιος έκρινε ότι δεν χρειάζονται ούτε καν αργά, παρά σταθερά βήματα. Δηλαδή, να γίνουν πράγματα που να έχουν ουσία», μας αφόπλισε συνομιλητής μας. Πάντως, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που τον είχαν αναγγείλει (17/07/18) σκοπός της τοποθέτησής του ήταν «να υπάρξει ξεκάθαρη βελτίωση για πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, μέσα σε ορισμένο χρόνο».

Διαβάστε επίσης

Γρονθοκοπήθηκε δημοσιογράφος έξω από την Τούμπα

Γρονθοκοπήθηκε δημοσιογράφος έξω από την Τούμπα

Ντροπιαστικές σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας Νέων των Θεσσαλονικέων με την Τότεναμ, προσθέτοντας ακόμη μία «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.