Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι στοιχηματζήδες μπαίνουν και με τη... βούλα στο ποδόσφαιρο!

Οι στοιχηματζήδες μπαίνουν και με τη... βούλα στο ποδόσφαιρο!
Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019 - 14:48

Και με τη... βούλα μπαίνουν οι στοιχηματζήδες στο ποδόσφαιρο! Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο (άρθρο 82, τροποποίηση άρθρου 3, ν. 2725/1999 - Α’121) υπάρχει η «φωτογραφική» ρύθμιση κόλαφος του Βασιλειάδη για τον Μελισσανίδη. Από μια κυβέρνηση που έλεγε στο παρελθόν πώς το στοίχημα είναι... καρκίνωμα και τώρα το βάζει με τον τρόπο της, μέσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τη διάταξη που αναφέρει πώς επιτρέπεται πλέον σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, είτε έχει ο ίδιος είτε συγγενής του πρώτου βαθμού έχει μέχρι και 15% των μετοχών στοιχηματικής εταιρείας χωρίς να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλους του Δ.Σ. ή διευθυντικό στέλεχος στοιχηματικής εταιρείας να είναι παράλληλα μέτοχος και να ασκεί μάνατζμεντ σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ.

Μια «φωτογραφική» διάταξη της Κυβέρνησης για τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποκτήσει μετοχές, εκείνος ή συγγενής του πρώτου βαθμού, ακόμα και να γίνει πρόεδρος. Υπενθυμίζει πώς ο γιός του, Γιώργος Μελισσανίδης, έχει ποσοστό κάτω από το 15% του ΟΠΑΠ και έχει δικαίωμα να ορίσει μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ του οργανισμού. Με τον παλαιό νόμο απαγορεύονταν η οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά τώρα με τον νόμο Βασιλειάδη ανοίγουν οι... πόρτες για τους στοιχηματζήδες να μπουν και με τη... βούλα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την περασμένη Παρασκευή, με στόχο να τεθεί προς ψήφιση το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Μην... χαθεί άλλη ημέρα σε αυτή την υπόθεση, για να μπορέσει ακόμα πιο γρήγορα ο Μελισσανίδης να άρει όλα τα θέματα που υπήρχαν με τον προηγούμενο νόμο και να έχει την δυνατότητα, και με τη... βούλα, να έχει ενεργό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ!

Μπράβο Βασιλειάδη «αριστερέ»!

Άρθρο 82 – Τροποποίηση άρθρου 3 ν. 2725/1999 (Α΄ 121)

Στο άρθρο 3 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121), μετά την παρ. 7, προστίθεται παρ. 8 ως εξής: «Δεν επιτρέπεται να είναι (α) μέλος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικού σωματείου που διατηρεί Τ.Α.Α ή μέτοχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (β) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου αθλητικής ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας που καλλιεργεί άθλημα για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (γ) διαχειριστής Τ.Α.Α που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (δ) μέτοχος, διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (ε) μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου ή διευθυντικό στέλεχος επαγγελματικής ένωσης του άρθρου 96 ή άλλου φορέα διοργάνωσης αγώνων για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, (στ) διαιτητής, βοηθός διαιτητή, παρατηρητής, επόπτης, κριτής, σημειωτής, χρονομέτρης, κομισάριος ή μέλος του δ.σ. ή άλλου διοικητικού ή εποπτικού οργάνου συνδέσμου ή ομοσπονδίας διαιτητών αθλήματος για το οποίο διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή (ζ) αθλητής, τεχνικός διευθυντής, προπονητής, βοηθός προπονητή, μέλος του προπονητικού ή του ιατρικού επιτελείου ή του υποστηρικτικού προσωπικού αθλητικής ομάδας Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε που συμμετέχει σε αγώνες για τους οποίους διεξάγονται παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης, φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει μία ή περισσότερες από τις εξής ιδιότητες :

(α) είναι βασικός μέτοχος ή εταίρος αα) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου Α.Ε» (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ή εταιρείας που παρέχει παιχνίδια στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης σύμφωνα με τα άρθρα 45 έως 50 του ν. 4002/2011 (Α΄ 180) ή ββ) εταιρείας συνδεδεμένης με τις εταιρείες της περ. αα΄, κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 (Α΄ 251) ή γγ) άλλης εταιρείας, στην οποία οι εταιρείες της περ. αα΄ έχουν αναθέσει, με σύμβαση, τη διεξαγωγή των παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης ή την επιλογή των γεγονότων στοιχηματισμού ή τον προσδιορισμό των ποσοστών απόδοσης αυτών ή τη διαχείριση του οικονομικού κινδύνου του στοιχηματισμού.

Για τους σκοπούς του παρόντος, βασικός μέτοχος ή εταίρος θεωρείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που είναι κύριος ή συγκύριος μετοχών ή εταιρικών μεριδίων που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνολικού μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου ή κατέχει δικαιώματα ψήφου σε ποσοστό μεγαλύτερο από το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στη γενική συνέλευση της εταιρείας.

(β) είναι μέτοχος ή εταίρος σε άλλα νομικά πρόσωπα που είναι βασικοί μέτοχοι ή εταίροι εταιρείας της περ. α΄ ή μέτοχοι ή εταίροι των νομικών αυτών προσώπων ή των μετόχων ή εταίρων τους, απεριόριστα μέχρι του τελευταίου φυσικού προσώπου, και το οποίο κατέχει τόσες μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου, τα οποία, συνυπολογιζόμενα και αναγόμενα σε μετοχές ή εταιρικά μερίδια ή δικαιώματα ψήφου στην εταιρεία της περ. α΄ υπερβαίνουν σε ποσοστό το δεκαπέντε τοις εκατό (15 %)

(γ) είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος εταιρείας της περ. α΄

(δ) είναι σύζυγος ή συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού προσώπου που έχει μία από τις ιδιότητες των περ. α΄, β΄ και γ΄.

Για τον υπολογισμό του ποσοστού του δεκαπέντε τοις εκατό (15 %) των περ. (α) και (β) λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή των δικαιωμάτων ψήφου που ανήκουν ή κατέχονται από κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, ιδίως από συζύγους, συγγενείς μέχρι δεύτερου βαθμού, συνδεδεμένες επιχειρήσεις κατά την έννοια του άρθρου 32 του ν. 4308/2014 και από κάθε άλλο οικονομικά εξαρτημένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».

Διαβάστε επίσης

«Μόνο νίκες ως το τέλος!»

«Μόνο νίκες ως το τέλος!»

Ο Ζιλ Ντίας μίλησε για τη συνέχεια της σεζόν και τις φιλοδοξίες που θέλει να υλοποιήσει με τον Ολυμπιακό.

Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε εξιτήριο

Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε εξιτήριο

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού που χειρουργήθηκε το περασμένο Σάββατο, βγήκε από το νοσοκομείο και πλέον ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα αποκατάστασής του.

Το κίνητρο πάντα είναι μεγάλο

Το κίνητρο πάντα είναι μεγάλο

Ο Ολυμπιακός θέλει νίκες ως το φινάλε του πρωταθλήματος, αλλά και να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του που θα είναι στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης».