Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα, η επίθεση και η αποτελεσματικότητα

Η άμυνα, η επίθεση και η αποτελεσματικότητα
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2019 - 22:47

Αποκλεισμό-σοκ από το Κύπελλο υπέστη ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (28/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά την ήττα (0-1) από την Λαμία, στο πλαίσιο του δεύτερου προημιτελικού. Με τους Πειραιώτες να βγάζουν μόνοι τους τα… μάτια τους, μετά από 28 χαμένες τελικές προσπάθειες! Την ώρα που δέχθηκαν γκολ, στη μοναδική απειλή που είχαν.

Ο Θρύλος «πλήρωσε» (και μάλιστα ακριβά) την αναποτελεσματικότητα του. Για άλλη μία φορά την τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι καταιγιστική και δημιουργεί ένα… τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα σε κάθε αντίπαλο, όμως τα «χαλάει» στην τελική προσπάθεια. Υπήρξε, βέβαια, ένα διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλό ποσοστό στην αποτελεσματικότητα, όμως στον κρίσιμο και… καυτό Φεβρουάριο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Υπήρξαν ματς, όπως αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, που ο Ολυμπιακός «βρήκε» δίχτυα σε εννιά τελικές! Και όχι μόνο. Ο Θρύλος σκόραρε πέντε τέρματα απέναντι στον ΟΦΗ σε 16 τελικές προσπάθειες! Ωστόσο, υπήρξαν και ματς, όπως αυτό απέναντι στην Λαμία, που η μπάλα δεν έμπαινε με… τίποτα.

Με μία απλή… μετάφραση ο Ολυμπιακός πέτυχε 19 γκολ σε 114 τελικές φάσεις, σε οκτώ ματς τον Φεβρουάριο. Κατά μέσο όρο ένα γκολ σε έξι τελικές δηλαδή. Την ώρα που δέχθηκε 12 τέρματα σε 56 ευκαιρίες αντιπάλων. Δηλαδή, ένα τέρμα σε περίπου πέντε (4,6) τελικές προσπάθειες! Στοιχεία που δεν αποτυπώνουν πλήρως την πραγματικότητα, όμως λένε… πολλά.

Διαβάστε επίσης