Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Για αυτό η FIFA ξεφτίλισε την... εξυγίανση

Για αυτό η FIFA ξεφτίλισε την... εξυγίανση
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 - 08:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Το... κόκκινο φως που άναψε η Γενική Γραμματέας της FIFA, Φατμά Σαμούρα στην ΕΠΟ, στην οποία απαγόρευσε να παίρνει αποφάσεις σχετικά με την διαιτησία, παρά αυτές εμπίπτουν μόνο στην αρμοδιότητα του Περέιρα, ήταν μόνο η αρχή. Ταυτόχρονα, με το ηχηρό χαστούκι, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ξεφτίλισε την... εξυγίανση.

Όμως, τον Απρίλιο αναμένονται κι άλλα μέτρα, καθώς «καυτή» για τη διαιτησία θα είναι η έκθεση που θα υποβάλλει ο Χούμπελ τον Απρίλιο στη FIFA. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται κι άλλα μέτρα για την ΚΕΔ.

Όλα αυτά δεν έχουν σχέση, με το αν ο Περέιρα στηρίζεται ή όχι. Κι αυτός κρίνεται. Αυτό με τον Πορτογάλο και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ, αν δηλαδή θα μείνουν, είναι χωριστό κεφάλαιο. Το πρώτο βήμα είναι να απομακρυνθούν τελείως οι παράγοντες της ΕΠΟ από την διαιτησία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται και σχετικές αλλαγές στους κανονισμούς, πέρα από τις αλλαγές προσώπων στην ΚΕΔ. Αυτές θα είναι το τελευταίο βήμα και θα γίνουν το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διαιτησία θα αλλάξουν πολλά και όλα θα κριθούν από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ στην Επιτροπή των Εθνικών Ομοσπονδιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Επιτροπή του Χούμπελ είχε χαρακτηρίσει ως πλήγμα ανεξαρτησίας στη διαιτησία την απομάκρυνση του Τσαχειλίδη από το ΔΣ της ΕΠΟ. Και σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί. Αναμένεται να γίνουν κι άλλα στη διαιτησία. Θα αλλάξουν πολλά.

Διαβάστε επίσης

Στα... σίγουρα ο Μαρτίνς

Στα... σίγουρα ο Μαρτίνς

Στα οκτώ ματς που απομένουν ο Πορτογάλος τεχνικός θα πορευτεί με τις βασικές επιλογές της σεζόν.

Κλειστά «χαρτιά»...

Κλειστά «χαρτιά»...

Όλα είναι ανοικτά αναφορικά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο δευτεριάτικο ματς με τον Απόλλωνα.

«Ψηλά το κεφάλι, μόνο νίκες μέχρι τέλους»

«Ψηλά το κεφάλι, μόνο νίκες μέχρι τέλους»

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στους παίκτες του, ζητώντας τους να ανασυνταχθούν, προκειμένου να πετύχουν μόνο νίκες μέχρι το φινάλε της σεζόν, δίνοντας χαρά στον κόσμο της ομάδας.